بنیامین نتانیاهو: فشارهای اقتصادی بر ایران در حال ثمر دادن است

آقای نتانیاهو می‌گوید: «تجدید تحریم‌ها مردم ایران را به آغوش نظام برنگرداند. دقیقا عکس این اتفاق افتاد».

نخست‌وزیر اسرائیل می‌گوید اعتراض‌ها در ایران گویای آن است که فشارهای اقتصادی بین‌المللی بر جمهوری اسلامی در حال ثمر دادن است.

بنیامین نتانیاهو که روز پنجشنبه هفتم تیرماه در یک مراسم نظامی سخن می‌گفت خروج دولت دونالد ترامپ از برجام و اعمال دوباره تحریم‌های آمریکا را باعث «طغیان اقتصادی» و کاهش حمایت از حکومت ایران دانست.

وی که از مخالفان اصلی برجام است در تمجید از بازگشت‌ تحریم‌ها گفت: «مردم ایران به خوبی پیامدهای رفتار کینه‌توزانه و رادیکال مقامات کشورشان را در جیب خود احساس می‌کنند. برعکس گفته تحلیلگران جهانی، تجدید تحریم‌ها مردم ایران را به آغوش نظام برنگرداند. دقیقا عکس این اتفاق افتاد».

نخست‌وزیر اسرائیل افزود: «بسیاری در ایران فهمیده‌اند که رژیم آیت‌الله‌ها به جای سرمایه‌گذاری برای نیازهای مردم ایران، منابع گسترده‌ای برای اهداف توسعه‌طلبانه نظامی خود در خارج از مرزها سرمایه‌گذاری می‌کند».

آقای نتانیاهو درباره پیش‌بینی آینده اقتصاد ایران گفت: «هنوز زود است که بدانیم رویدادها چگونه پیش خواهند رفت اما سمت آنها واضح است: ماشین چاپ پول برای تجاوزگری رژیم ایران شکسته و واژگون شده است».

وی همواره ایران را متهم کرده است که به دنبال دستیابی به سلا‌‌ح‌های هسته‌ای است و به شدت مخالف رفع تحریم‌های ایران بوده و مواضع خود را به کرات در مجمع عمومی سازمان ملل و حتی کنگره آمریکا مطرح کرده است.

ایران هرگونه تلاش برای دستیابی به سلاح اتمی را رد کرده و گفته است که برنامه هسته‌ایش ماهیت صلح‌آمیز دارد و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز بارها پایبندی‌اش به برجام را تایید کرده است.

نخست‌وزیر اسرائیل در سفر اخیرش به چند کشور اروپایی‌ که به منظور قانع‌ کردن کشورهای اتحادیه اروپا برای خروج از برجام صورت گرفته بود، در واکنش به مواضع رهبران این اتحادیه گفت که دیگر نیازی به قانع کردن این کشورها نیست؛ چراکه به گفته وی، فشارهای اقتصادی به فروپاشی برجام می‌انجامد.

اسرائیل همچنین بارها از حضور ایران در سوریه ابراز نگرانی کرده و برپایه گزارش‌ها مواضع نیروهای ایرانی در این کشور را چند بار هدف حمله هوایی قرار داده است.

بنیامین نتانیاهو از اعتراض‌های گسترده دی‌ماه پارسال در بیش از یکصد شهر ایران نیز استقبال کرده بود.

اظهارات روز پنجشنبه او ناظر به تظاهرات کسبه و بازاریان در اعتراض به وضعیت بازار ارز و بی‌ثباتی اقتصادی است.

بازار ارز ایران در روزهای گذشته به شدت متلاطم بود به طوری‌که بهای هر دلار برای نخستین بار به مرز ۹ هزار تومان نزدیک شد. قیمت دلار در روز پنجشنبه حدود ۸۵۰۰ تومان بود و بهای سکه نیز از مرز سه میلیون تومان عبور کرد.

حسن روحانی رئیس‌جمهوری ایران در واکنش به شرایط اقتصادی کنونی، روز چهارشنبه خواستار برنامه‌های ریاضتی و اجماع ملی برای عبور از این بحران شد.

با استفاده از آسوشیتدپرس و رادیو فردا/ح.ر/ ک.ر