حزب سوسیال دموکرات در انتخابات ایالت برلین در روز یکشنبه، ۲۸ شهریور، با کسب ۲۱.۶ درصد آرا جایگاه اول را کسب کرد و حزب دمکرات مسیحی، به رهبری آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، کمتر از ۱۸ درصد از آرا را به دست آورد.
آرای هر دوی این احزاب نسبت به انتخابات سال ۲۰۱۱ ریزش داشته و تحلیلگران پیشبینی کردهاند که حزب خانم مرکل در ائتلاف این ایالت حضور نخواهد داشت و حزب سوسیال دموکرات با دیگر احزاب ائتلاف حاکم را تشکیل خواهد داد.
در همین حال حزب راستگرای افراطی «آلترناتیو برای آلمان» که برای نخستین بار وارد انتخابات شده و به سیاستهایش علیه پذیرش پناهندگان مشهور است، ۱۴ درصد آرا یعنی ۲۵ کرسی از ۱۴۹ کرسی مجلس ایالت برلین را کسب کرد.
این حزب دو هفته پیش نیز در انتخابات ایالت مکلنبورگ فورپومرن جایگاه دوم را کسب کرده بود.
حزب راستگرای افراطی «آلترناتیو برای آلمان» پیش از این با اعلام اینکه اسلام با قانون اساسی آلمان هماهنگ نیست، خواستار ممنوعیت منارهها و همچنین استفاده از روبنده یا بُرقع در این کشور شده بود.
این حزب همچنین خواستار آن شده است که دولت آلمان مرزهای آلمان را بر روی پناهجویان ببندد.
آلمان تنها در سال گذشته میلادی با سیاست درهای باز خود حدود یک میلیون و صد هزار پناهجو را که بیشتر آنها از کشور سوریه هستند، پذیرفت، امری که انتقاد شدید مخالفان مرکل را پی داشته است.
آنگلا مرکل اما تاکید کرده که علیرغم حملات تروریستی اخیر در این کشور، آلمان همچنان پذیرای پناهجویان خواهد بود.
در انتخابات ایالت برلین حزب سوسیال دموکرات آلمان ۲۱.۳ درصد، حزب دموکرات مسیحی ۱۷.۶، حزب سبزها ۱۷.۶ و حزب چپها ۱۱.۷ درصد آرا را کسب کردند.
در انتخابات روز یکشنبه همچنین حزب دموکرات آزاد که سال ۲۰۱۳ در انتخابات پنج درصد حد نصاب لازم برای راهیابی به پارلمان را کسب نکرده بود، ۶.۷ درصد رای به دست آورد.
براساس نتایج جدید انتخابات، تحلیلگران پیش بینی کردهاند که امکان اینکه تنها احزاب سوسیال دموکرات و دموکرات مسیحی آلمان در ایالت برلین با یکدیگر ائتلاف کنند وجود ندارد.
در انتخابات سال ۲۰۱۱ حزب سوسیال دموکرات ۲۸.۳ درصد آرا و حزب دموکرات مسیحی ۲۳.۳ درصد آرا را کسب کرده بودند که آرای هر دوی این احزاب ریزش داشته است.
برخی از تحلیلگران نیز پیشبینی کردهاند که حزب سبزها، حزب سوسیال دموکرات و چپها در ایالت برلین با یکدیگر ائتلاف کنند.
دولت ائتلافی آنگلا مرکل، متشکل از احزاب راست و چپ میانه در حال حاضر در پارلمان آلمان اکثریت دارد.