معاون وزیر راه و ترابری ایران میگوید ایران برای تامین مالی هواپیماهای سفارش داده شده به شرکت ایرباس و بوئینگ مشکلی ندارد.
پیشتر خبرگزاری مهر نوشته بود «با توجه به ناتوانی ایران در تأمین فاینانسور برای خرید هواپیماهای برجامی، ایرباس نیز از چند شرکت هواپیمایی دیگر دنیا برای فروش هواپیماهای A۳۲۰ بازاریابی کرده و گویا هواپیماهایی که برای فروش به ایران کاندید کرده بود را به تازگی به کشورهای دیگری فروخت.»
در واکنش به این گزارش اصغر فخریه کاشان، معاون وزیر راه و ترابری این «ادعا» را «شایعه» و «دروغ رسانهای» توصیف کرده و در مورد فاینانس بوئینگ و ایرباس گفت: «فاینانسها در مراحل نهایی انعقاد قرارداد بهسر میبرد و تاکنون هیچ تغییری در وضعیت آنها ایجاد نشده است.»
بنا بر گزارش وبسایت وزارت راه و ترابری اصغر فخریه کاشان تاکید کرده زمانبندی ورود هواپیماها طبق قرارداد انجام خواهد شد و مطابق این برنامه هواپیمای بعدی «در تیرماه آینده» به ایران تحویل میشود.
شرکت ایرباس در ماه ژوئن اعلام کرد دو شرکت هواپیمایی ایران متعهد شدهاند که ۷۳ فروند هواپیما از ایرباس خریداری کنند.
در یادداشت تفاهمی که هواپیمایی زاگرس با ایرباس امضا کرده، این شرکت خواستار خرید ۲۰ ایرباس A۳۲۰ و هشت ایرباس A۳۳۰ شده است.
ایرانایر تور نیز در یادداشت تفاهمی ۴۵ فروند ایرباس A۳۲۰ سفارش داده است.
پس از برجام و لغو تحریمهای بینالمللی ایران بیش از ۲۰۰ فروند هواپیما به شرکتهای هواپیماسازی سفارش داده است.
ایرانایر ۱۰۰ هواپیما به ایرباس و ۸۰ هواپیما به رقیب آمریکاییاش بوئینگ و ۲۰ هواپیما به ایتیآر سفارش داده است.
پس از برجام، ۹ فروند هواپیمای جدید به ناوگان هوایی ایران افزوده شده که سه فروند از آنها ایرباس و شش فروند هواپیمای فرانسوی-ایتالیایی ای-تی-آر است.
به گفته مقامهای ایرانی قرار است هواپیماهای سفارشی در یک دوره ۱۰ ساله به ناوگان هوایی ایران بپیوندند.
با این حال خودداری دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، از امضای برجام تحقق فروش بوئینگ به ایران را در ابهام فرو برده است.
دونالد ترامپ ۳۰ مهرماه امسال در مصاحبه با فاکس نیوز گفت: «آنها (ایرانیها) میخواهند بوئینگ بخرند. نمیدانم که این معامله به چه سرنوشتی دچار شود.»
مجموع سفارشهای ایران به بوئینگ ۱۶ میلیارد دلار است.