«چاپ» اعضای پیوندی برای بدن انسان به واقعیت نزدیکتر میشود. متخصصان مرکز علمی ویک فورست در ایالت کارولینای شمالی امریکا، اعلام کردند که با استفاده از یک چاپگر سه بعدی پیشرفته بخشهایی از استخوان، ماهیچه و غضروف یک گوش را تولید کردهاند که بعد از پیوند به حیوانات، مثل گوش واقعی عمل میکند.
به گزارش دیسکاوری نیوز، این حرکت علمی بینظیر، میتواند راه را برای ساختن هر عضو دیگری از بدن هموار کند.
ایده «چاپ» بافتهای بدن تازه نیست. سالهاست دانشمندان به دنبال راههایی برای جایگزین کردن اعضای از دست رفته بدن انسان هستند، اما تاکنون تکنولوژی لازم برای این «چاپ زیستی» موجود نبوده است.
سلولهای زنده بدن انسان، که توسط رگهای خونی تغذیه میشوند قابلیت رشد و بازسازی خویش را دارند، اما وقتی سلولی «چاپ» و به بدن پیوند داده میشود راهی برای زنده نگاه داشتن آن تا زمان قبول پیوند توسط بدن باید بهوجود آید. زنده نگاه داشتن این بافتهای «چاپ» شده پیوندی تا آن زمان، بزرگترین چالش دانشمندان در این حوزه بوده است.
اما این بار دانشمندان مرکز ویک فورست موفق شدند که شبکهای، که میتوان آن را به یک اسفنج زنده توصیف کرد، تولید کنندکه اکسیژن و مواد غذایی میتواند در خلال آن حرکت و به تمام نقاط این گوش چاپ شده برسد.
به گزارش مجله علمی «نیچر بایوتکنولوژی» تیم پزشکی این مرکز، به سرپرستی دکتر آنتونی آتالا، بعد از ده سال تحقیق موفق به ساخت این عضو پیوندی چاپی شدهاند که در موشهای آزمایشگاهی به خوبی عمل میکند.
هنوز برای آزمایش این روش برای پیوند اعضای انسان، به آزمایشهای بیشتری نیاز است. اما در صورت موفقیت این روش، میتوان گفت که یکی از بزرگترین دستاوردهای پزشکی و تکنولوژی و یکی از دیرینهترین آرزوهای بشری برای جایگزین کردن اعضای ناقص یا از دست رفته به حقیقت پیوسته است.
از آنجا که این اعضای مصنوعی توسط کامپیوتر تولید میشوند، میتوان آنها را برای خصوصیات خاص هر فرد طراحی کرد. چیزی که در عملهای جراحی پیوندی حال حاضر یا موجود نیست، یا پیدا کردن عضو اهدایی که کاملا مختصات فرد گیرنده را داشته باشد بسیار سخت است.