ترکیه اعلام کرد عملیات خود در خاک سوریه را تا عقب راندن یگانهای مدافع خلق ادامه میدهد و در صورت حمایت نیروهای دولت سوریه از کردها، این نیروها «هدفی مشروع» برای ترکیه خواهند بود.
در پی درخواست کردهای سوریه، نیروهای وابسته به دولت بشار اسد، شامگاه سهشنبه، یکم اسفند، وارد عَفرین، منطقهای کردنشین در شمالی سوریه، شدند.
کالین ابراهیم، سخنگوی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، روز چهارشنبه دوم اسفند، به خبرنگاران گفت حدود ۵۰ خودروی نیروهای وابسته به دولت سوریه به سوی شرق حلب عقبنشینی کردهاند.
سخنگوی رئیس جمهور ترکیه گسیل نیروهای وابسته به اسد را «نمایش و تبلیغات» خواند.
کالین ابراهیم در عین حال هشدار داد اگر این نیروها وارد عفرین بشوند و از شبهنظامیان کُرد حمایت کنند «هدفی مشروع» برای ترکیه خواهند بود.
ترکیه از ۳۰ دی ماه سال جاری عملیات «شاخه زیتون» در خاک سوریه را آغاز کرده است. هدف این عملیات عقب راندن یگانهای مدافع خلق از مرزهای ترکیه عنوان شده است. آنکارا یگانهای مدافع خلق را شاخهای از پکاکا میداند و آن را گروه تروریستی اعلام کرده است.
حمایت نیروهای متحد بشار اسد از یگانهای مدافع خلق در حالی است که آمریکا نیز از این نیروها پشتیبانی میکند و به آنها سلاح ارسال کرده است.
در همین حال دیدبان حقوق بشر سوریه مستقر در لندن گزارش کرده که سهشنبهشب عفرین هدف حملات توپخانهای ارتش ترکیه بود.
رویترز نوشته است تنش در شمال سوریه ممکن است ابعاد گستردهتری به خود بگیرد. به نوشته این خبرگزاری در این منطقه نیروهای ترکیه، شورشیان سوری، ارتش سوریه، شبهنظامیان مورد حمایت ایران، شبهنظامیان کرد و روسیه و آمریکا حضور دارند.
ریاض حداد، سفیر سوریه، هم در مسکو روز چهارشنبه عملیات ترکیه در شمال این کشور را «نقض آشکار حاکمیت سوریه» دانست و گفت «دولت سوریه این وضعیت را تحمل نخواهد کرد» و با آن «به هر نحو ممکن» مقابله میکند.
اوضاع بحرانی غوطه شرقی
از سوی دیگر اوضاع غوطه شرقی در حومه دمشق همچنان بحرانی است. دیدبان حقوق بشر سوریه گزارش کرده در ساعات بامدادی چهارشنبه، غوطه شرقی هدف بمباران شدید نیروهای دولتی بوده است. در این حملات به گفته دیدبان حقوق بشر سوریه ۵ نفر کشته و ۲۰۰ نفر زخمی شدند. همین گزارش شمار کشتهها در غوطه شرقی را در ۴۸ ساعت گذشته، ۲۵۰ نفر اعلام کرده است.
سازمانهای بینالمللی نسبت به اوضاع وخیم غوطه شرقی که در کنترل مخالفان اسد است، بارها هشدار دادهاند. این منطقه ۴۰۰ هزار نفر سکنه دارد و با کمبود شدید دارو، غذا مواجه است.
با استفاده از آسوشیتدپرس، رویترز و ایتارتاس. ح.ر.