رضا ضراب، تاجر ایرانی-ترکیهای میگوید به خاطر همکاری با مقامهای آمریکایی در زندان تهدید به مرگ شده است. در عین حال همسلولی رضا ضراب او را متهم به تجاوز جنسی کرده است.
رضا ضراب ماه گذشته میلادی هفت اتهام خود شامل توطئه، نقض تحریمهای آمریکا، کلاهبرداری بانکی، پولشویی و دادن رشوه به زندانبان برای گرفتن الکل و استفاده از تلفن همراه در زندان را پذیرفت. وی روز چهارشنبه هفته گذشته گفت در موارد اتهامی با مقامهای آمریکایی در حال همکاری است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، رضا ضراب روز پنجشنبه به دادستانهای آمریکایی گفته است پس از اینکه از سوی یک زندانی تهدید به قتل شد، او را از زندان فدرال نیویورک به جایی دیگری منتقل کردند.
ضراب گفت: «من با فردی که قصد جان مرا کرده بود، رو در رو شدم.»
رضا ضراب روز پنجشنبه در دادگاه گفت این زندانی چاقو درآورد و گفت: «دستور دارد مرا به خاطر همکاری (با مقامهای آمریکایی) بکشد.»
وی در دادگاه منهتن اظهار داشت پس از این تهدید، وی را از زندان بروکلین به بازداشتگاه افبیآی انتقال دادند.
شکایت یک زندانی از ضراب «به خاطر تجاوز»
در همین روز که ضراب مدعی شد در زندان تهدید به مرگ شده، یکی از همبندیهای ضراب طی شکایتی گفت که ضراب به او تجاوز کرده است. فوزی جابر که تابعیت ساحل عاج دارد، ماه ژوییه امسال به اتهام قاچاق مواد مخدر و قاچاق سلاح برای سازمان چریکی فارک در کلمبیا به زندان محکوم شد است. جمهوری چک فوزی جابر را به آمریکا مسترد کرده بود.
فوزی جابر ۶۲ ساله در شکواییه خود نوشته که رضا ضراب با او طرح دوستی ریخته بود؛ وی همچنین برای او وکیل گرفته و برای خانوادهاش هم در آفریقا پول ارسال کرده بود.
در شکواییه فوزی جابر آمده به خاطر نفوذ ضراب در زندان، ضراب در نهایت فوزی را به سلول خود منتقل کرد؛ آنجا بود که به گفته فوزی جابر، ضراب از تمایل خود برای رابطه جنسی با زن و مرد سخن میگفت که در نهایت به تجاوز منتهی شد. وکیل ضراب این اتهامات را به شدت رد کرده است. فوزی جابر گفته به خاطر قدرت بدنی ضراب نتوانسته از خود دفاع کند.
دادگاه ضراب از چهارشنبه هفته گذشته آغاز شد و آخرین جلسه آن بعداز ظهر پنجشنبه به وقت نیویورک پایان یافت.
این تاجر ایرانی-ترکیهای در دادگاه همچنین گفته پس از اینکه به اتهامات خود اقرار کرده داراییهای ۱۸ یا ۱۹ نفر که برخی از آنها را هم نمیشناسد، توقیف شده است.
رضا ضراب روز پنجشنبه نهم آذر در جلسه دادگاه اعتراف کرده بود که رجب طیب اردوغان، نخستوزیر وقت ترکیه، مجوز دور زدن تحریمهای ایران را صادر کرده بود.
دادستانی آمریکا رضا ضراب، متولد ایران، را متهم کرده که در فاصله سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ به دولت و نهادهای ایرانی کمک کرده است تا صدها میلیون دلار داراییهای آنها را برای دور زدن تحریمها جابجا کند.
رضا ضراب همچنین اقرار کرده که «بانک زراعت»، «واکیف بانک» (واقفبانک) ترکیه و هالک بانک ترکیه با وساطت مقامهای ترکیهای در دور زدن تحریمهای ایران دست داشتهاند، اتهاماتی که رجیب طیب اردوغان رئیس جمهوری و دیگر مقامها و مسئولان ترکیهای آن را رد کردهاند.
محمد هاکان آتیلا مدیر هالک بانک نیز که در آمریکا زندانی است به اتهام نقض تحریمهای آمریکا در نیویورک محاکمه شده است.
در حالی که محمد هاکان آتیلا اتهامات خود را نپذیرفته، رضا ضراب گفته است مدیر هالک بانک با او همکاری میکرده است.
در پرونده نقض تحریمهای ایران، ۹ نفر از سوی دادستانی آمریکا متهم شدهاند. رضا ضراب و محمد هاکان از میان این عده در آمریکا در بازداشت هستند.