اسماعیل داور فر، بازیگر «دایی جان ناپلئون» درگذشت

اسماعیل داورفر در شانزده فیلم و تعداد زیادی سریال و تئاتر بازی کرد(عکس: فارس)

اسماعيل داورفر، بازيگر سينما، تلويزيون و تئاتر ايران، که نقش های زیادی در فیلم ها و سریال های ایرانی ایفاء کرد روز شنبه در سن ۷۶ سالگی در تهران درگذشت.


اسماعيل داورفر که به خاطر ايفای نقش «دوستعلی خان» در سريال به يادماندنی دايی جان ناپلئون ساخته ناصر تقوايی بر اساس رمان ايرج پزشک زاد، همچنين سريال های متاخرتری چون بازم مدرسه ام دير شد (در نقش پدر اکبر عبدی) و آژانس دوستی در خاطر مردم مانده است، از عارضه سرطان پروستات رنج می برد و بر اساس گزارش ها، بر اثر سکته قلبی درگذشت.


داود رشيدی، رییس انجمن بازيگران سينمای ايران، ضمن تایید خبر درگذشت اين بازيگر و اظهار تاسف، به خبرگزاری دانشجويان ايران،ايسنا، گفت:« صبح امروز از طرف خانواده ايشان با من تماس گرفته شد و اعلام کردند حالشان خوب نيست و ظهر در تماس ديگری خبر درگذشت او را اعلام کردند.»


در طول زندگی او، هيچ بزرگداشتی برايش برگزار نشد و تنها يکی دو ماه قبل، عزت الله انتظامی به همراه جمعی از موزه سينما با دوربين فيلمبرداری به عيادت او رفتند و صحنه هايی را برای به یادگار ماندن در آرشیو موزه سینما ضبط کردند.

آقای رشيدی با اشاره به سابقه طولانی تئاتری آقای داورفر گفت:« اسماعيل داورفر از همدوره های ما در تئاتر بود و از بدو تاسيس اداره هنرهای دراماتيک در آنجا حضور داشت و جزو هنرپيشه های پرکار بود که در صحنه شيرينی خاصی داشت.»


آقای داورفر در سال ۱۳۱۱ در تهران متولد شد و از سال ۱۳۳۵ فعاليت های تئاتری خود را آغاز کرد.


او در واقع همبازی و هم دوره بازيگران پيشکسوتی چون علی نصيريان، عزت الله انتظامی، جمشيد مشايخی، جعفر والی و محمدعلی کشاورز بود و از جمله تئاترهای او بايد به بازرس، چشم اندازی از پل، سياه زنگی دايره زنگی، مرد فرنگی، مرگ در پائيز، دشمنان و دست بالای دست اشاره کرد.


آقای داورفر در هنرستان هنرپيشگی تحصيل کرد و در ان دوره سه ساله همکلاسی کسانی چون بهمن مفيد و فهيمه راستکار بود.


اين بازيگر سينمای ايران با فيلم آقای هالو ساخته داريوش مهرجویی در سال ۱۳۴۹ وارد سينما شد و در فيلم هايی چون صادق کرده(ناصر تقوايی) و سرايدار(خسرو هريتاش) به ايفای نقش پرداخت.


پس از انقلاب آقای داورفر در فيلم هايی چون لنگرگاه(۱۳۶۷)، زير بام های شهر(۱۳۶۸)، آقای بخشدار(۱۳۷۰) و تحفه هند(۱۳۷۳) به ايفای نقش پرداخت.


وی در مجموع در ۱۶ فيلم ايفای نقش کرده است. آخرين فيلم او در سينما، تعطيلات تابستانی نام داشت که در سال ۱۳۷۴ ساخته شد.


وی در طول دوره کاری خود در سينما و تلويزيون، با فيلمسازانی چون ناصر تقوايی، داريوش مهرجويی، علی حاتمی، خسرو هريتاش، کيومرث پور احمد و اصغر هاشمی کار کرده است.


در طول زندگی او، هيچ بزرگداشتی برايش برگزار نشد و تنها يکی دو ماه قبل، عزت الله انتظامی به همراه جمعی از موزه سينما با دوربين فيلمبرداری به عيادت او رفتند و صحنه هايی را برای به یادگار ماندن در آرشیو موزه سینما ضبط کردند.