یک مقام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت که بیش از ۸۵ درصد بودجه فرهنگی کشور در اختیار نهادهای غیرپاسخگو قرار دارد.
اظهارات علی اصغر کاراندیش، معاون توسعه مدیریت و منابع این وزارتخانه، روز پنجشنبه ۳۱ تیر در خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، بازتاب یافت، اما این گزارش ساعاتی پس از انتشار از وبسایت ایرنا حذف شد.
آقای کاراندیش طی یک سخنرانی در شهر زنجان اظهار داشت: «۶۱ هزار میلیارد ریال از بودجه ۷۱ هزار میلیارد ریالی حوزه فرهنگ و هنر امسال در اختیار نهادها و سازمانهایی قرار گرفته است که در خصوص عملکرد خود به کسی پاسخگو نیستند».
وی تعداد نهادهای فرهنگی را که از بودجه حوزه فرهنگ و هنر بهره میبرند، ۲۶ نهاد عنوان کرده و گلایه کرده که با این حال «همه توقعات و انتظارات در این زمینه از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.»
شیوه کنونی بودجهبندی در حوزه فرهنگ، پیش از این انتقاد اصولگرایان را هم به دنبال داشته و از جمله مهدی کوچکزاده، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی و عضو جبهه پایداری، گفته که این بودجهها به برخی افراد خاص یا نهاد و موسساتی تعلق گرفته که امکان حسابرسی و نظارات بر آن وجود ندارد.
با این حال گزارشی که فروردین ماه امسال روزنامه شرق منتشر کرد نشان میداد که بیشتر این نهادها و موسسات تحت نظر یا زیرمجموعه سازمانها و افراد منتسب به اصولگرایان است مانند سازمان تبلیغات اسلامی، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، بنیاد فرهنگی مهدی موعود، بنیاد بینالمللی غدیر، جشنواره سینمایی عمار، بنیاد حکمت اسلامی صدرا و انتشارات اسلامی وابسته به جامعه مدرسین حوزه علمیه قم.
در این شرایط معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بودجه اختصاص یافته به این وزارتخانه را ناکافی دانسته و گفته است که بودجه ۱۰ هزار میلیارد ریالی امسال جوابگوی نیازهای فرهنگ و هنر در کشور نیست.
قبل از این علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیز از بودجه اختصاص یافته به این وزارتخانه انتقاد کرده و آن را نامتناسب با فعالیتهای این دستگاه متولی فرهنگ دانسته بود.