وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بار دیگر به شهروندان ایرانی نسبت به همکاری با شبکههای ماهوارهای خارج از کشور هشدار داد و این شبکهها را «ابزار رخنه فرهنگی» نامید.
Your browser doesn’t support HTML5
خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، روز جمعه، ۱۳ آذر اظهارات سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در این باره بازتاب داده است که تاکید میکند بر اساس قوانین این وزارتخانه «هر گونه همکاری با شبکههای ماهوارهای خارجی تخلف محسوب میشود و با متخلفان برخورد خواهد شد».
هر گونه همکاری با شبکههای ماهوارهای خارجی تخلف محسوب میشود و با متخلفان برخورد خواهد شد.وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
حسین نوشآبادی گفت: «ماده ١٠ قانون ممنوعیت تجهیزات ماهوارهای به صراحت دستگاهها را مکلف کرده تا با افرادی که با شبکههای ماهوارهای همکاری دارند، برخورد شود. ماده ١٣ این قانون نیز هر گونه ارسال آگهی برای این شبکهها را ممنوع میکند.»
به گفته وی، مصوبه شورای عالی قوانین و دستورالعمل دولت برای هر گونه همکاری با شبکههای مجازاتهایی منظور کرده و برای مثال در مورد ارسال آگهیها، این مجازات تا مرحله لغو پروانه کالای تبلیغاتی پیش میرود.
بحث «نفوذ» یا «رخنه» غرب به ایران در ماههای اخیر سرمنشا موج جدید برخورد با روزنامهنگاران و هنرمندان شده است. این بحث به دنبال سخنان آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، پا گرفت که میگوید آمریکا از طریق مذاکرات هستهای به دنبال نفوذ در ایران بود.
این اظهارات در سخنرانیهای مقامات نظامی ایران و ائمه جمعه شهرهای مختلف کشور تکرار شده و چندی پیش نیز به بازداشت تعدادی از روزنامهنگاران انجامید.
در عین حال اواخر مهر ماه گزارشهایی درباره ممنوعیت فعالیت ۲۴ خواننده پاپ در ایران منتشر شد که عنوان میکرد دلیل این ممنوعیت همکاری آنها با سایت رادیو جوان و شبکههای ماهوارهای خارج از کشور است. این گزارش عکسالعمل متناقض مقامات وزارت ارشاد را به دنبال داشت تا جایی که معاون هنری این وزارتخانه بحث را از اساس تکذیب کرد، اما سرپرست دفتر موسیقی ارشاد بر آن صحه گذاشت.
به گفته حسین نوشآبادی، وزارت ارشاد به همراه وزارت ارتباطات اساسا «تمام آگهیها، اخبار و گزارشهای شبکههای ماهوارهای را رصد میکند تا چنانچه تخلفی صورت گرفته و محرز شود» با آن برخورد کند.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان روز جمعه خود از کاهش آمار تبلیغات ماهوارهای خبر داد و گفت: «یکی از مسائلی که باعث کاهش تبلیغات شده این است که پیگیریها صورت گرفته، تذکرات داده و جدیت در برخورد اعلام شده است.»
وی در نهایت ابراز امیدواری کرده که روند کاهش همکاریها با شبکههای ماهوارهای تدوام داشته باشد و افرادی که به گفته او «به خاطر ر ناآگاهی مبادرت به مصاحبه یا ارسال خبر یا آگهی کردهاند»، توجیه شوند.
بر اساس آماری که اردیبهشت سال جاری رئیس وقت صدا و سیما ایران ارائه داد، ۶۰ درصد مردم تهران و بهطور متوسط ۴۰ درصد مردم کشور بیننده شبکههای ماهوارهای هستند.