آملی لاریجانی کاهش سانتریفیوژها را به معنای عقب‌نشینی هسته‌ای دانست

صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضاییه ایران

صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضاییه ایران روز چهارشنبه، پنجم آذر، با انتقاد از خواسته غرب برای کاهش سانتریفیوژهای ایران تاکید کرد که پذیرش این خواسته به معنای عقب‌نشینی هسته‌ای است.

مذاکرات اتمی ایران و گروه ۱+۵ که روزهای اخیر و در آستانه مهلت تعیین‌شده برای دستیابی به توافق جامع، اوج گرفته بود به نتیجه مطلوب طرفین منجر نشد و از این رو تصمیم به تمدید ۷ ماهه مذاکرات گرفته شد.

آقای لاریجانی اما آمریکا و غرب را متهم می‌کند که با «زیاده‌خواهی‌های خود» مانع دستیابی به توافق جامع اتمی شدند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، رئیس قوه قضاییه ایران اظهار داشت: «نگاه زورگویانه غرب به‌ویژه آمریکا در تمام مراحل و مسیر مذاکرات وجود داشته است؛ چنانکه در برخی مراحل می‌گفتند ۵۰۰ سانتریفیوژ داشته باشید بعد می‌گفتند هزار یا دو هزار سانتریفیوژ داشته باشید و متأسفانه برخی‌ها در داخل نیز با این زورگویی غربی‌ها همراه می‌شدند.»

پیش از این یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به نقل از عباس عراقچی، مذاکره‌کننده ارشد ایران، گفته بود که آمریکا تنها موافق چهار هزار سانتریفوژ فعال در ایران است.

مقامات آمریکا تاکنون این اظهارات را تایید یا تکذیب نکرده‌اند، اما صادق لاریجانی می‌گوید که اساسا ایران نباید تن به کاهش سانتریفیوژها بدهد.

وی اظهار داشت: «عقب‌نشینی از حقوق هسته‌ای ملت در واقع عقب‌نشینی از عزت و استقلال ملت ایران است و کاستن از تعداد سانتریفیوژ‌ها در واقع تنها یک عقب نشینی مادی نیست، بلکه آثار معنوی زیادی دارد که مربوط به عزت، بزرگی، استقلال و خودباوری ملت ایران می‌شود.»

به گفته او، آن‌چه غرب در مذاکرات اتمی با ایران طرح کرده «زیاده‌خواهی» است و پذیرش آن مانند واگذاری بخشی از خاک کشور خواهد بود.

مقامات ایران پیش از این وجود ۲۰ هزار سانتریفیوژ در کشور را تایید کرده‌اند که از این میان حدود ۱۰ هزار سانتریفیوژ فعال است.