روحانی: یارانه‌های نقدی قطع نمی‌شود

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، روز سه‌شنبه، ۱۷ دی تاکید کرد که پرداخت یارانه نقدی به مردم همچنان در دستور کار دولت او قرار خواهد داشت.

بر اساس گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، آقای روحانی گفت که احتمال دارد از این پس در کنار یارانه نقدی، «یارانه کالایی» هم به مردم تعلق بگیرد، اما «دولت قصد ندارد پرداخت یارانه نقدی را متوقف کند و این صحبت‌هایی که اخیرا در رسانه‌ها مطرح می‌شود، درست نیست.»

پیش از این از مقامات دولت حسن روحانی نقل شده بود که دولت از «کمبود شدید منابع» در رنج است و ادامه برنامه هدفمندی یارانه‌ها به شیوه کنونی امکان‌پذیر نیست که این سخنان تردیدهایی را درباره ادامه پرداخت یارانه نقدی به وجود آورده بود.

اکنون نیز آقای روحانی بر مسئله «کمبود منابع» صحه می‌گذارد و می‌گوید که دولت او «برنامه‌هایی جدی» برای هدفمندی یارانه‌ها دارد.

به گفته او، «باید زیر و بم هدفمندی را به مردم توضیح داد، چرا که مردم فکر می‌کنند هدفمندی هم مثل حقوق هسته‌ای حقی مسلم است» در حالی که یارانه در معنا به معنای «یاری رساندن به اشخاص کم درآمد» است، نه کسانی که نیازی به یارانه ندارند.

انتخاب استانداران؛ «بازی برد – برد»

اما رئیس جمهور ایران در ادامه سخنان روز سه‌شنبه خود که در جمع استانداران بیان می‌شد به مسئله انتخاب آنها برای این مسند پرداخت، مسئله‌ای که پیش از این با انتقاد برخی محافظه‌کاران نزدیک به حکومت مواجه شده بود.

به گفته حسن روحانی، انتخاب استانداران در دولت او به شیوه‌ای بود که دیدگاه‌های نمایندگان مجلس، ائمه جمعه و افراد ذی‌نفوذ استان‌ها در نظر گرفته می‌شد و در نهایت «نقطه اشتراکی» به دست می‌آمد.

این در حالی است که محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، انتخاب استانداران در دولت حسن روحانی و تغییر تمام استانداران پیشین را «نگران‌کننده» خوانده بود.

به گفته آقای باهنر، تغییراتی که دولت روحانی در استانداری‌ها به وجود آورده «وقت دولت چهار ساله را می‌گیرد».

با این وجود حسن روحانی می‌گوید که انتخاب استانداران را بر اساس «بازی برد – برد» انجام داده به‌طوری که «هیچ جناحی احساس شکست نکند».

«نباید از مجلس رنجید»

احضار وزرا به مجلس شورای اسلامی نیز موضوع دیگری بود که حسن روحانی در سخنان خود به آن پرداخت.

وی اظهار داشت: « گرچه سوالات فراوان و احضارهای زیاد ممکن است برخی وزرا را مکدر کرده باشد اما نباید برنجیم و شیوه تعاملی‌مان را با مجلس از دست بدهیم.»

مجلس شورای اسلامی که اکثریت عظیم آن در اختیار محافظه‌کاران قرار دارد به تازگی ۱۲ وزیر را احضار کرده که دو سوم وزرای دولت روحانی را شامل می‌شود.

این اتفاق تنها دو روز پس از آن رخ داد که آقای روحانی از پرسش‌های متعدد نمایندگان مجلس از وزرای خود انتقاد کرده و گفته بود که نباید وزرا را تهدید کرد، اگرچه او تاکید کرده که «سئوال حق نمایندگان است».

اکنون نیز آقای روحانی می‌گوید که «نباید از مجلس رنجید» و این که «دولت، مجلس و قوای سه‌گانه با هم تحت نظر رهبری می‌توانند کارها را پیش ببرند و اختلاف بین سه قوه به صلاح کشور نخواهد بود».