فیس‌بوک و توییتر از حذف صدها حساب مرتبط با ایران خبر دادند

فیس بوک و توییتر سه شنبه ۳۰ مرداد از مسدود کردن صدها صفحه و حساب کاربری مرتبط با ایران خبر دادند.

فیس بوک اعلام کرده است که صدها صفحه و حساب کاربری را که با ایران و روسیه مرتبط بوده‌اند را به دلیل «رفتار هماهنگ غیر قابل اعتماد» مسدود کرده است.

فیس بوک در یک پست اعلام کرده است، ۶۵۲ صفحه، گروه و حساب در این شبکه اجتماعی که مردم را در خاورمیانه، آمریکای لاتین، بریتانیا و آمریکا هدف قرار می‌دادند، حذف کرده است.

این شبکه اجتماعی اضافه کرده است: هنوز هیچ ارتباطی بین این حساب‌ها و صفحه‌ها پیدا نشده که نشان به صورت هماهنگ اقدام می کردند، اما آنها از تاکتیک مشابهی برای گمراه کردن دیگر کاربران استفاده می کردند.

گزارشها حاکی است که این اقدام به دنبال انتشار گزارش شرکت امنیت سایبری «فایر آی» انجام شده است.

در همین حال شرکت امنیت سایبری «فایر آی» می گوید، شبکه مرتبط با رسانه‌های دولتی ایران فعالیت‌های تبلیغاتی در ضدیت با عربستان سعودی اسرائیل و حمایت از فلسطینی‌ها و توافق هسته ای انجام می دادند.

این در حالی است که بخش ایمنی شبکه اجتماعی توئیتر نیز اعلام کرد که ۲۸۴ حساب کابری را که دست به اقدامات «مخدوش سازی هماهنگ» می‌زدند، مسدود کرده است.

این شبکه اجتماعی می‌گوید، بسیاری از این حساب‌های کاربری با اصلیت ایران بودند.

فیسبوک پیشتر در هشتم مرداد اعلام کرد که به منظور مقابله با تلاش‌های خارجی برای دخالت در انتخابات ایالات متحده٬ ۳۲ صفحه و حساب کاربری را در فیسبوک و اینستاگرام حذف کرده است. این شرکت آمریکایی همچنین اعلام کرده بود که قصد این صفحات و حساب‌های کاربری گمراه کردن کاربران و سازماندهی راهپیمایی پیش از این انتخابات بود.

در همین حال، مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیس بوک نیز روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگاران اظهار داشت: برای فیس بوک مهم است که همزمان با برقرار ارتباط با مجریان قانون، دولت‌ها و دیگر کشورهای برای تبادل اطلاعات، ابزارهای خود را برای مقابله با محتواهای مشکوک توسعه دهد.

مارک زاکربرگ اضافه کرد: فکر می‌کنیم در هر دو جهت اقدامات خوبی در حال انجام است.

در همین حال یک سخنگوی فیس بوک گفته است: ابتدا قرار بود خبر حذف این صفحات و حساب ها روز پنجشنبه هفته جاری اعلام شود، اما این موضوع روز سه شنبه اعلام شد.

فیسبوک سال گذشته گفته بود که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ در آمریکا یک کارزار روس با انتشار و خرید تبلیغاتی در فیسبوک٬ قصد دخالت در آن انتخابات را داشتند.

وزارت دادگستری آمریکا اواخر تیرماه تلاش روسیه برای دخالت در انتخابات سال ۲۰۱۶ را تایید کرد و ۱۲ افسر اطلاعاتی روسیه را به مداخله در انتخابات سال ۲۰۱۶ متهم کرد. به دنبال آن واشینگتن نیز تحریم‌هایی‌ را علیه مسکو اعمال کرد.

دونالد ترامپ٬ رئیس جمهور آمریکا گفته است که قبول دارد روسیه در آن انتخابات دخالت کرده است٬ اما تاکید دارد که این دخالت تاثیری بر نتیجه انتخابات نداشته است.

با استفاده از گزارش های «سی ان بی سی» و رادیو فردا؛ خ.ک/ت.ت