رئیس پلیس فدرال آمریکا، افبیآی، میگوید این اداره یک حمله سایبری به بیمارستان کودکان در بوستون را که توسط «هکرهای مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران» طراحی شده بود، خنثی کرده است.
کریستوفر ری که روز چهارشنبه ۱۱ خرداد در نشست امنیت سایبری کالج بوستون سخن میگفت، افزود که ماموران افبیآی تابستان پارسال او را از یک حمله دیجیتالی از پیش طراحیشده مطلع کردند که بهدست هکرهای مورد حمایت حکومت ایران انجام شده بود.
رئیس افبیآی تصریح کرد که در پی دریافت این اطلاعات، بلافاصله بیمارستان کودکان بوستون را در جریان جزئیات لازم قرار دادند تا با حفاظت از امنیت شبکه و کودکان بیماری که جانشان وابسته به آن بود، از وقوع «یکی از شرورانهترین حملههای سایبری تا به امروز» جلوگیری شود.
او به انگیزه مشخص هکرها در انجام این حمله اشاره نکرد اما خاطرنشان کرد که جمهوری اسلامی ایران و چند دولت دیگر از جمله چین و روسیه، با استخدام مزدوران سایبری حملات نیابتی خود را رهبری و هدایت میکنند.
آقای ری این روایت را در جریان یک سخنرانی مفصلتر درباره تهدیدهای مستمر سایبری روسیه، چین و ایران و ضرورت مشارکت و همکاری میان دولت آمریکا و بخش خصوصی برای مقابله با باجافزارها و هکرهای تحت حمایت دولتها بازگو کرد.
او افزود که «پیش از حمله ایران»، بیمارستان کودکان و اداره افبیآی در بوستون به خوبی با یکدیگر آشنا بودند و همکاری آنها در گذشته در خنثیسازی این حمله از پیش طراحیشده موثر بوده است.
بر اساس این گزارش، پیشتر در سال ۲۰۱۴ نیز اداره تحقیقات پلیس فدرال آمریکا و بیمارستان کودکان بوستون در پی حمله یک به اصطلاح «هکتیویست» به کامپیوتر این مرکز درمانی، با یکدیگر همکاری کرده بودند.
هکر یاد شده با نام «مارتین گاتسفلد» حمله سایبری خود را با هدف اعتراض به مناقشهای طولانیمدت بر سر حضانت یک نوجوان انجام داد و بعدها به دلیل ارتکاب این جرم به ده سال زندان محکوم شد.
به گفته رئیس افبیآی، آن حمله سایبری «دهها هزار دلار» خسارت روی دست بیمارستان گذاشت و باعث شد تا عملیات شبکه آن برای روزهای متمادی با اختلال مواجه شود.
بیشتر در این باره: آیا در آستانه اولین «جنگ ترکیبی جهانی» قرار داریم؟کریستوفر ری گفت اما وقتی پای روسیه در میان باشد، افبیآی برای هشدار دادن به اهداف احتمالی در مورد اقدامات مخرب هکرها درنگ نمیکند؛ برای نمونه در مارس گذشته، این اداره هشدار داد که از آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین، شاهد افزایش تمایل هکرها برای هدف قرار دادن شرکتهای انرژی بوده است.
او افزود که در همین حال، هکرهای چینی اطلاعات شرکتی و شخصی آمریکاییها را بیشتر از سایر ملیتها به سرقت بردهاند تا از طریق «دروغگویی، تقلب و دزدی»، بخشی از اهداف ژئوپلیتیک خود را در ابعاد وسیعتر محقق سازند.
افبیآی و دیگر سازمانهای فدرال ایالات متحده میکوشند تا به قربانیان حملات سایبری اطمینان دهند که گزارش دادن نفوذ و جرایم سایبری به نفع خود آنهاست. با این حال، بسیاری از شرکتهایی که توسط باجافزارها مورد حمله قرار میگیرند، اغلب به دلایل مختلف سراغ افبیآی نمیروند.
جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، ژوئیه پارسال یک فرمان جدید امنیتی با هدف کنترل دقیقتر بر امنیت سایبری حساسترین شرکتها را امضا کرد.
آقای بایدن همزمان با امضای این فرمان هشدار داد که یکی از دلایل اصلی شروع جنگ بین آمریکا و کشورهای متخاصم میتواند حملات سایبری به ایالات متحده باشد.
سخنان او تاکیدی بر ارزیابیهای نهادهای امنیتی آمریکا در مورد افزایش خطر ناشی از هکرهای وابسته به روسیه ، چین، ایران و کره شمالی بود.