نیکلا سرکوزی پس از دو روز بازداشت در مورد پرونده فساد مالی آزاد شد

وکلای مدافع آقای سرکوزی در خصوص بازجویی‌های دو روز گذشته سکوت اختیار کرده و حاضر به گفت‌وگو با رسانه‌ها نشده‌اند.

رئیس‌جمهوری سابق فرانسه پس از دو روز بازداشت و پاسخ دادن به پرسش‌هایی در مورد اتهام فساد مالی مرتبط با معمر قذافی، دیکتاتور سابق لیبی، روز چهارشنبه اول فروردین آزاد شد.

یک منبع آگاه و رسمی با تایید این خبر به خبرگزاری فرانسه گفته است: «نیکلا سرکوزی دیگر در بازداشت نیست».

این منبع ولی حاضر نشده که نتیجه احتمالی تحقیقات را اعلام کرده و بگوید آیا آقای سرکوزی از اتهام‌ها تبرئه شده یا اینکه روند پرونده وی هنوز ادامه خواهد داشت.

آقای سرکوزی متهم است از سوی معمر قذافی، چمدان‌هایی پر از پول نقد برای تبلیغات انتخاباتی دریافت کرده است. وی روز سه‌شنبه دستگیر شد و پس از ۱۵ ساعت بازجویی، اجازه یافت بازداشت را ترک کرده و برای شب به خانه برود و صبح چهارشنبه، برای ادامه جلسه بازگردد.

وکلای مدافع آقای سرکوزی در خصوص بازجویی‌های دو روز گذشته سکوت اختیار کرده و حاضر به گفت‌وگو با رسانه‌ها نشده‌اند.

سرکوزی از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۲ میلادی رئیس‌جمهوری فرانسه بود و از ماه‌های آغازین دوره ریاست‌جمهوری‌اش همواره با انتقاد نسبت به ارتباطش با معمر قذافی، رئیس‌جمهوری سابق لیبی، روبه‌رو بود.

این دومین پرونده قضایی است که سرکوزی ۶۳ ساله با آن دست به گریبان است؛ مقامات قضایی همچنین در حال انجام تحقیقات جداگانه‌ای در ارتباط با هزینه‌های احتمالی «غیرقانونی» در جریان کارزار انتخاباتی ۲۰۱۲ آقای سرکوزی هستند.

بریس اورتوفو، متحد سرکوزی و یکی از وزیران بلندپایه کابینه او هم روز سه‌شنبه برای بازجویی احضار شد. وکیل او پس از این جلسه به خبرگزاری فرانسه گفت: «آقای اورتوفو بار دیگر اطمینان داده که هیچگونه کمک مالی از لیبی یا کشور خارجی دیگری دریافت نکرده است».

آقای سرکوزی نیز دست داشتن در هرگونه عمل خلافی را رد کرده است.

رئیس‌جمهوری سابق فرانسه همچنین از سایت گزارش تحقیقی «مدیا پارت» شکایت کرده است. این سایت در گزارش‌ها و اسنادی که منتشر کرد، مدعی شده که در سال ۲۰۱۲ رئیس سازمان اطلاعات لیبی توافق کرد تا سقف ۵۰ میلیون یورو – ۶۲ میلیون دلار – پول به اقای سرکوزی بپردازد.

یک بازرگان فرانسوی – لبنانی در نوامبر سال ۲۰۱۶ اعتراف کرد که سه چمدان پر از پول نقد را در سال‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ از رهبر سابق لیبی دریافت کرده و برای کمک به کارزار انتخاباتی دور اول ریاست‌جمهوری سرکوزی تحویل داده است.

بعد از آن گزارش مدیا پارت بار دیگر به جریان افتاد. این بازرگان فرانسوی – لبنانی که «زیاد تقی‌الدین» نام دارد، در مصاحبه‌ای با مدیا پارت، گفت مبلغی بین یک‌ونیم تا دو میلیون یورو را به صورت اسکناس‌های ۲۰۰ و ۵۰۰ یورویی هربار از سوی عبدالله سنوسی، رئیس اطلاعات نظامی قذافی دریافت کرده است.

به استناد گزارش‌هایی از خبرگزاری فرانسه و سایت رادیو فردا/ ک.ت /ک.ر