شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی روز پنجشنبه، ۱۶ آبان نشستی را درباره ایران برگزار خواهد کرد.
بر اساس اعلام آژانس بین المللی انرژی اتمی، موضوع این نشست گزارش سرپرست این نهاد پیرامون مسایل پادمانی ایران خواهد بود.
در حالی که برخی از رسانهها دلیل برگزاری این نشست را اقدامات جدید ایران در سایت فردو اعلام کردهاند، لورنس نورمان، خبرنگار وال استریت ژورنال، خبر داد که این نشست برای بررسی موضوع «تورقوزآباد» برگزار میشود.
اخیرا آژانس بین المللی انرژی اتمی خواهان «توضیح فوری» جمهوری اسلامی درباره آثار اورانیوم کشف شده در «تورقوزآباد» در حومه تهران شده است. تورقوزآباد محلی است که نخست وزیر اسرائیل سال گذشته از آن به عنوان «انبار مخفی هستهای ایران» یاد کرد.
سازمان انرژی اتمی ایران نیز روز چهارشنبه اعلام کرد که قرار است نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی گزارشی را درباره جلوگیری از ورود یک بازرس زن آژانس به تاسیسات اتمی نطنز به شورای حکام آژانس ارائه کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، ماموران امنیتی هفته گذشته یکی از بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی را برای مدت کوتاهی جلب کرده و مدارک سفر وی را نیز گرفتهاند.
بر اساس این گزارش، برای اولین بار است که از زمان توافق هستهای سال ۲۰۱۵، موسوم به برجام، ماموران ایرانی دست به چنین کاری میزنند.
یک دیپلمات اروپایی گفته است توقیف بازرس آژانس به نگرانیها از آینده ماموریت آنها دامن زده است. بر اساس برجام، هماکنون ۱۳۰ تا ۱۵۰ بازرس آژانس موضوع فعالیتهای ایران را دنبال میکنند.
بیشتر در این باره: چرا فردو برای گام چهارم برگزیده شد؟در همین حال سازمان انرژی اتمی ایران علت جلوگیری از ورود این بازرس زن آژانس به تاسیسات اتمی نطنز را «نگرانی از احتمال همراه داشتن مواد مشکوک» اعلام کرد.
به گفته این سازمان، هنگام ورود این بازرس آژانس بین المللی انرژی اتمی، «تجهیزات کنترلی علامت هشدار را نشان داده است و به همین دلیل ضمن کنترل وسایل همراه بازرس از ورود او به سایت جلوگیری شده و مراتب امر به آژانس بینالمللی انرژی اتمی منعکس شد».
بر اساس این اطلاعیه، این بازرس نیز با «ناتمام گذاشتن ماموریت خود ایران را به مقصد وین ترک کرده است».