هشدار دبیرکل کانون انجمن‌های صنایع غذایی نسبت به افزایش ۱۰۰‎ درصدی قیمت‌ها

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران:‌ پرداخت ارز دولتی به چند قلم کالا مانند ذرت، جو و دانه روغنی باعث جلوگیری از افزایش قیمت‌ها نخواهد شد

دبیرکل کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران هشدار داد که سیاست‌های اقتصادی دولت ایران و اختصاص ارز دولتی تنها به کالاهای اختصاصی باعث می‌شود که قیمت محصولات غذایی تا ۱۰۰‎ درصد افزایش یابد.

کاوه زرگران روز جمعه ۱۲ مرداد سیاست‌های دولت در تعیین نرخ ارز را «اشتباه» دانست و گفت: اشتباه بزرگ‌تر این است که دولت دلار ۴۲۰۰ تومانی را تنها به کالای اساسی اختصاص دهد.

به گفته وی، «قطعا پرداخت ارز دولتی به چند قلم کالا مانند ذرت، جو و دانه روغنی باعث جلوگیری از افزایش قیمت‌ها نخواهد شد، چرا که به محض خروج کالاهای واسطه‌ای خوراکی و ماشین آلات مصرفی از این فهرست، حداقل ۱۰۰ درصد تورم محصولات غذایی را شاهد خواهیم بود».

شورای عالی هماهنگی اقتصادی در ایران روز شنبه سیاست‌های جدید ارزی بانک مرکزی را تصویب کرد که بر تامین کالاهای اساسی و مورد نیاز جامعه با نرخ رسمی تاکید می‌کند.

بر اساس گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، «سیاست‌های جدید بر این اصل استوار است که کالاهای اساسی و مورد نیاز عامه مردم با نرخ رسمی ارز به مقدار مورد نیاز تامین شده و دستگاه‌های اجرایی بر تمام مراحل واردات تا توزیع این کالاها به طور دقیق نظارت خواهند داشت».

اما آقای زرگران معتقد است که سیاست‌های ارزی دولت حتی برای سه ماه نیز قابل اجرا نخواهد بود.

وی در توضیح انتقادهای خود از تعیین ارز دولتی تنها برای کالاهای اساسی گفت: «قیمت مصرف کننده محصولات غذایی از سه بخش تشکیل شده است؛ قیمت درب کارخانه، هزینه پخش و حمل و نقل و مارجین خرده فروشی‌ها. پرداخت ارز دولتی تنها به کالاهای اساسی فقط می‌تواند قیمت بخشی از مولفه اول را کنترل کند و قطعا پس از افزایش نرخ دلار برای دیگر بخش‌ها، مولفه‌های دوم و سوم نیز تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.»

‎وی تاکید کرد که شرایط حاضر را برای خروج کالاهای واسطه‌ای از شمول ارز دولتی مناسب نمی‌داند و اتخاذ چنین تصمیماتی قبل از شروع تحریم‌ها تورم بسیار بالایی را به محصولات غذایی ایران تحمیل خواهد کرد.

در حال حاضر نیز قیمت مواد غذایی و مصرفی مورد نیاز جامعه ایران به شدت افزایش یافته است. در این ارتباط،‌ فرامرز توفیقی، رئیس کمیته مزد کانون عالی شوراها، روز هشتم مرداد به خبرگزاری ایلنا گفت که قیمت لبنیات ۳۲ درصد، گوشت قرمز ۸۵ درصد، گوشت مرغ ۵۰ درصد، ماهی ۱۰۰ درصد،‌ میوه ۳۰ درصد افزایش یافته است.

افزایش قیمت ها در اواخر سال گذشته با کاهش شدید قیمت ریال در قبال دلار و ارزهای خارجی آ؛از شد و این روند در پی خروج آمریکا از برجام در اردیبهشت سال جاری سرعت بیشتری یافت. در حال حاضر، قیمت دلار از یازده هزار تومان فراتر رفته است.

در این ارتباط،‌نابسامانی های اقتصادی در کنار نارضایتی‌های سیاسی و اجتماعی منجر به تظاهراتی در چند شهر ایران شده است.

خبرگزاری‌های مهر، ایرنا و ایلنا و پایگاه اطلاع‌رسانی دولت و منابع خبری/س.ن/ر.ب