وکیل امیرحسین مرادی یکی از سه متهم محکوم به اعدام اعتراضات آبان ۹۸ روز چهارشنبه اعلام کرد که قوه قضائیه اجازه دسترسی به پرونده را به وکلای سه متهم داده و آنها تقاضای اعمال ماده ۴۷۷ را ارائه کردهاند.
بابک پاک نیا در توییتر خود نوشته است: «امروز اجازه ورود به ما در پرونده امیرحسین مرادی و سعید تمجیدی و محمدرجبی داده شد؛ پرونده به طور کامل در اختیارمان قرار گرفت تا مطالعه کنیم؛ درخواست اولیه مبنی بر اعمال ماده ۴۷۷ را تقدیم کردیم و بعد از مطالعه کامل، لایحه دیگری خواهیم داد؛ منتظر خبر توقف اجرای حکم باشید.»
براساس ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال ۹۲ صادر شده است، در صورتی که رئیس قوه قضاییه رای قطعی صادر شده از هر یک از مراجع قضایی را «خلاف شرع» تشخیص دهد، میتواند پرونده را جهت اعاده دادرسی به دیوان عالی کشور بفرستد تا به آن رسیدگی شود.
خبر تایید حکم اعدام امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی را ابتدا چند روز پیش یکی از وکلای آنها منتشر کرده بود و سخنگوی قوه قضائیه روز ۲۴ تیر رسما آن را تایید کرد.
در حالی وکیل یکی از معترضان از ارائه درخواست اعمال ماده ۴۷۷ برای توقف حکم اعدام امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی، سه معترض آبان ۹۸ خبر داده است که ظرف ۲۴ ساعت گذشته میلیونها توئیت از سوی ایرانیهای سراسر جهان با هشتگ «اعدام نکنید» در توئیتر منتشر و برای ساعاتی به ترند اول جهانی تبدیل شد.
بیشتر در این باره: اعتراض به حکم اعدام معترضان آبان؛ هشتگ «اعدام نکنید» شش میلیارد بار دیده شدبه دنبال واکنش های گسترده به خبر تایید حکم اعدام امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی، ابتدا روز چهارشنبه خبرگزاری فارس گزارش داد که به دستور ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، دستور اعاده دادرسی برای سه معترض محکوم به اعدام صادر شده است.
این خبرگزاری نزدیک به سپاه پاسداران گفته که با این دستور «عملا اجرای حکم اعدام آنها متوقف شده است»
اما ساعاتی بعد مرکز رسانه قوه قضائیه خبرگزاری فارس درباره دستور رئیس این قوه برای اعاده دادرسی را تکذیب کرده و گفت، برای اعاده دادرسی٬ وکلای این سه متهم باید چنین درخواستی را ارائه کنند.
مرکز رسانه قوه قضائیه ضمن گفته است: همچنانکه روز گذشته سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری اعلام کرد «ممکن است در فرایند قانونی اجرای احکام، دادرسیهای فوقالعاده مانند اعمال ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری چه در این پرونده و چه در سایر پروندهها نتیجه پرونده را توأم با تغییر کند».
در این اطلاعیه همچنین آمده است که درصورت درخواست وکلای سه متهم، این در خواست مورد بررسی قرار خواهد گرفت، ولی «تاکنون درخواستی از جانب وکلای متهمین واصل نشده است.»
پرونده متهمان «ایرادهای متعدد» دارد
بابک پاک نیا همچنین در ویدئویی که در اینستاگرام منتشر شده میگوید با مساعدت اجرای احکام زندان اوین او به همراه حسین تاج و مصطفی نیلی ، سه وکیل تعیینی متهمان، توانسته اند برای نخستین بار پرونده امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی را در مرحله اجرای احکام ببیند.
بابک پاکنیا گفته است که این پرونده ایرادهای متعدد و فاحشی دارد و با حضور وکلای متهمان روند اجرای احکام این سه متهم متوقف خواهد شد.
وی تاکید کرده است که در مرحله دادسرا هیچ وکیلی حضور نداشته است. براساس قانون پرونده هایی که مجازات آنها حبس ابد و اعدام است، باید در تحقیقات مقدماتی وکیل حضور داشته باشد.
بابک پاک نیا اضافه کرده است، تنها متهمی که وکیل داشته امیرحسین مرادی بود که وکیلش من بودم و اجازه دخالت در پرونده به من داده نشد.
این وکیل دادگستری تاکید کرده است: همین یک دلیل برای نقض این حکم اعدام کافی است.
بابک پاک نیا در ادامه گفته است مقام های قوه قضائیه ایران اکنون پذیرفته اند که اجازه دهند که سه وکیل تعیینی متهمان در پرونده دخالت کنند.
وی اضافه کرده است: «در خصوص اصل اتهامات هم هیچ حملهای با سلاح گرم نبوده است، در واقع یک سرقت بوده که بحثی در آن نیست که البته باید وارد آن بشویم و از زوایای مختلف آن را بررسی بکنیم.»