سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی روز شنبه گفت که محمود موسوی مجد، فردی که متهم به «جاسوسی برای سیا و موساد» شده، در سوریه با نیروهای ایرانی در ارتباط بوده است.
غلامحسین اسماعیلی که روز شنبه ۲۴ خرداد با خبرنگاران گفتوگو میکرد، گفت که این فرد «مقیم سوریه» بود و «خانوادهاش مقیم سوریه هستند».
او توضیح نداده که این فرد در قالب نیروهای نظامی ایران موسوم به «مدافعان حرم» در سوریه حضور داشته یا به روش دیگری با سپاه همکاری میکرده، ولی گفته است این فرد «ارتباطی» با نیروهای ایران در سوریه داشته است.
پیش از اظهارات سخنگوی قوه قضاییه، یک حساب توییتری که از روز سهشنبه ۲۰ خرداد با نام «سید محمود موسوی مجد» اطلاعاتی درباره این پرونده منتشر میکند، خبر داده بود که این فرد «مقیم سوریه بود و به دلیل تسلط به عربی و فارسی به عنوان یک سرباز خدمت کرد».
بر اساس اطلاعات این حساب توییتری، آقای موسوی مجد در سال ۹۶ و ۹۷ در حال فعالیت بوده و ۱۹ شهریور ۹۷ در سوریه بازداشت شده و «به ایران فرستاد شد».
سخنگوی قوه قضاییه نیز روز شنبه گفته است آقای موسوی مجد در سالهای ۹۶ و ۹۷، اطلاعاتی درباره وزارت دفاع، نیروی قدس سپاه، «نیروهای مستشاری» ایران در سوریه و تردد و اقامتهای قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه به «سرویس سیا و موساد» داده است.
مقامهای دو دولت اسرائیل و آمریکا تاکنون واکنشی به اظهارات سخنگوی قوه قضاییه نشان ندادهاند.
آقای اسماعیلی همچنین گفته است «متهمین دیگر پرونده را حضور ذهن ندارم».
با این حال پیش از این سخنگوی قوه قضاییه اشاره به احتمال وجود متهمان دیگر در این پرونده نکرده بود.
خبر تایید حکم اعدام آقای موسوی مجد به اتهام «جاسوسی» روز سهشنبه ۲۰ خرداد اعلام شد.
بیشتر در این باره: اصلاحیه قوه قضاییه: حکم اعدام موسوی مجد پیش از مرگ سلیمانی صادر شده است
بر اساس اطلاعاتی که قوه قضاییه ایران منتشر کرده، این فرد مهرماه سال ۹۷ بازداشت شده و حکم اولیه اعدام او شهریور ۹۸ صادر شده است.
در هنگام اعلام خبر با توجه به این که سخنگوی قوه قضاییه گفته بود محمود موسوی مجد «اطلاعات محل استقرار و ترددهای» قاسم سلیمانی را به سرویسهای جاسوسی خارجی فروخته بود، گزارشهای متعددی درباره رابطه این پرونده و کشته شدن قاسم سلیمانی در عراق منتشر شد که مقامهای قضایی ساعاتی بعد این موضوع را تکذیب کردند.
سخنگوی قوه قضاییه نیز امروز گفته است پرونده و دستگیری موسوی مجد به پرونده کشته شدن قاسم سلیمانی «ربطی ندارد».