تأیید فوت «چند نفر» از زلزله‌زدگان بر اثر سرما؛ مرگ نوزاد چهارماهه

استاندار کرمانشاه روز چهارشنبه گفته بود: صد درصد مطمئنم هیچ‌کس در مناطق زلزله‌زده بر اثر سرما فوت نشده‌است

در پی اعلام خبری مبنی بر مرگ چند نفر در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه در اثر «سرمازدگی»، نماینده کرمانشاه در مجلس نیز خبر را تایید کرده و از وضعیت بد زلزله‌زدگان در این مناطق به‌شدت انتقاد کرد.

شهاب نادری، نماینده شهر پاوه، در هفته جاری بدون ارائه جزئیات در مجلس خبر داد که «بر اثر سرما» چند نفر در مناطق زلزله‌زده جان باخته‌اند.

روزنامه قانون روز پنج‌شنبه گذشته به نقل از این نماینده مجلس گفت: «لازم است هرچه سریع‌تر کانکس یا پول به مردم زلزله‌زده داده شود تا آنها در این شرایط و وضعیت سرما نباشند؛ هرچند دیشب ما چند فرد فوتی از سرمازدگی داشتیم.»

در همین زمینه روزنامه قانون نوشت: «سارینا، دختربچه دو ساله کرمانشاهی همراه با مادر و پدرش در چادر زندگی می‌کرد كه سرما چنان او را به تب و لرز انداخت که هیچ کسی نتوانست برایش کاری بکند.»

خبرگزاری تسنیم روز جمعه در گزارشی نوشت: «محمد، نوزاد ۴ماهه دومین قربانی سرمازدگی در منطقه زلزله‌زده کرمانشاه است و عبدالله صیفوری پدر این نوزاد می‌گوید: درخواست کانکس دادم اما در آن زمان با پاسخ منفی آنها روبرو شدم و عنوان کردند که افراد دیگری در اولویت قرار دارند.»

بنا بر این گزارش، محمد در روستای کوئیک بر اثر سرما و عفونت ریه و به خاطر کمبود کانکس جان باخته است.

این خبرها در حالی منتشر شد که هوشنگ بازوند، استاندار کرمانشاه در مصاحبه‌ای با اعتمادآن‌لاین که روز چهارم بهمن منتشر شد خبر مرگ چند نفر از زلزله‌زدگان بر اثر سرما را «به‌شدت» تکذیب کرد و گفت:‌ «صد درصد مطمئنم هیچ‌کس در مناطق زلزله‌زده بر اثر سرما فوت نشده‌است.»

حال، در تایید اخبار قبلی، وب‌سایت «اعتماد آن‌لاین» روز جمعه، ششم بهمن‌ماه، مصاحبه‌ای با قاسم جاسمی، نماینده کرمانشاه، منتشر کرد که در آن خبر مرگ چند نفر از زلزله‌زدگان بر اثر سرمازدگی را تایید می‌کند.

زمین‌لرزه ۷٫۳ ریشتری کرمانشاه که در ۲۱ آبان‌ماه ۱۳۹۶ رخ داد، بیش از ۶۰۰ کشته برجا گذاشت و خانه‌های ده‌ها هزار نفر را ویران کرد.

در پی این رخداد کارزارهای بسیاری برای جمع‌آوری کمک مالی و جنسی به زلزله‌زدگان به راه افتاد و مقامات دولت وعده‌هایی برای حل مشکلات مردم این منطقه دادند.

با این حال در بیش از سه ماهی که از وقوع این زمین‌لرزه می‌گذرد گزارش‌های زیادی در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی از کمبودها و انتقادات مردم منطقه منتشر شده است.

در همین زمینه اواخر دی‌ماه گذشته گزارش هیئت اعزامی کمیسیون امنیت ملی مجلس به این منطقه حاکی از آن بود که مردم زلزله‌زده همچنان دچار کمبود کانکس‌ حمام و سرویس بهداشتی هستند.

محمدجواد جمالی، عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، این موضوع را روز چهارشنبه، ۲۷ دی، پس از بازدید از مناطق زلزله‌زده سرپل‌ذهاب، اِزْگِله و ثلاث باباجانی و صحبت با شماری از مردم منطقه، در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا بیان کرد.

قاسم جاسمی، نماینده کرمانشاه، نیز روز جمعه این گزارش را تایید کرده و با انتقاد از کمبودهای موجود حتی گفته است که «خانم‌هایی در این مناطق هستند که دو، سه ماه است حمام نرفته‌اند».

او گفت: «الان در این مناطق هوا خیلی سرد است و مردم امکانات و سیستم گرمایشی ندارند. بسیاری از این افراد در حالی در چادر مستقر هستند که برف اطراف آنها را فراگرفته و وسایل گرمایشی ندارند.»

وی هم‌چنین از «پاسخگو نبودن» مسئولان هلال احمر و نگرانی از «تمکین نکردن بانک‌ها برای پرداخت وام» به زلزله‌زدگان سخن گفته و اضافه کرد که «سختی‌ها زیاد است.»

اوایل دی‌ماه نیز رئیس مرکز بهداشت کرمانشاه با برشمردن کمبود سرویس بهداشتی و حمام در مناطق زلزله‌‌زده از احتمال بروز همه‌گیری در بیماری‌های عفونی و پوستی ابراز نگرانی کرده بود.

جزئیات درگذشت محمد

عبدالله صیفوری پدر نوزاد ۴ ماهه که بر اثر سرما جان باخته، روز جمعه ششم بهمن، در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم در خصوص فوت فرزندش توضیحاتی داد.

عبدالله صیفوری در این خصوص گفت: «بنده به همراه همسر، دختر ۸ ساله‌ام و محمد و همچنین سایر خانواده پدریم (خواهر و برادرم) در خانه‌ای در روستای کوئیک صیفوری زندگی می‌کردیم.»

وی افزود: «پس از زلزله کرمانشاه، خانه‌ای ما کاملاً تخریب شد و در چادری که توسط خیرین به ما داده شده بود زندگی کردیم که از همان زمان و به دلیل سرمای شدید در شب‌ها، محمد دچار سرماخوردگی شد.»

صیفوری می‌گوید: «روزهای سختی را داشتیم، نبود امکانات شرایط را برای ما دشوار و سخت کرده بود و در همان زمان هم بیماری محمد تشدید شده بود که البته در همان زمان با مراجعه به چادرهای هلال احمر داروهای را گرفتیم.»

وی اضافه کرد: «با توزیع کانکس توسط خیرین و سایر بخش‌ها، به مسئولان مربوطه مراجعه کردم و درخواست کانکس دادم اما در آن زمان با پاسخ منفی آنها روبرو شدم و عنوان کردند که افراد دیگری در اولویت قرار دارند.»

او در ادامه گفت: «بیماری محمد، ۱۵ دی ماه تشدید شد و در نهایت پزشکان، پسرم را در بیمارستان محمدکرمانشاهی (بخش مراقبت‌های ویژه) بستری کردند و وی تا ۲۳ دی ماه در این بخش بستری بود.

وی می‌گوید: «۲۳ دی ماه در ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه ظهر چشم‌های محمد از این دنیا بسته شد و برای همیشه ما را تنها گذاشت که این اتفاق شوک شدیدی به مادرش داده‌است و پس از گذشته حدود دو هفته هنوز به حالت عادی برنگشته است.»

صیفوری با اشاره به علت فوت فرزندش اضافه می‌کند: «سرما و عفونت ریه عامل اصلی مرگ پسرم بوده ضمن اینکه ۸۴ نفر از اهالی روستا در حادثه زلزله جان خود را از دست دادند و این در حالی است که شرایط زندگی در این روستا همچنان با مشکلات بسیاری روبرو است.»

با استفاده از اعتماد آن‌لاین و قانون، رادیوفردا؛ ف. دو.