سخنگوی بحران شرکت ملی نفتکش جمهوری اسلامی میگوید احتمال محبوس بودن برخی خدمه نفتکش سانحهدیده ایران آبهای شرق چین، در موتورخانه کشتی وجود دارد.
محسن بهرامی در یک نشست خبری با اعلام این موضوع، اضافه کرد که با توجه به احتمال محبوس بودن افرادی در موتورخانه کشتی، «باید زودتر آتش مهار شود تا به داخل کشتی برویم.»
آقای بهرامی همچنین گفت که یکی از دو قایق نجات نفتکش، «سوخته و دیگری نیست.»
وی با طرح این احتمال که قایق ممکن است در آب باشد، اضافه کرد که «در حال بررسی منطقه هستیم… داریم از طریق دیگر کشتیها بررسی میکنیم.»
آتشسوزی در نفتکش حامل نفت ایران که در ۳۰۰ کیلومتری شرق چین دچار سانحه شده، برای سومین روز پیاپی همچنان ادامه دارد.
این در حالی است که خبرگزاری رویترز نیز نوشت که باد و امواج بلند و دود سمی، فعالیت دهها قایق نجات را برای رسیدن به محل حادثه و مفقود شدن خدمه نفتکش ایرانی با دشواری روبرو کردهاست.
قایقها تلاش میکنند با نزدیک شدن به نفتکش حامل نفت ایران که سه روز است در آتش میسوزد شعلهها را مهار کنند.
آنطور که مقامهای رسمی کره جنوبی اعلام کردهاند، شعلههای آتش، گارد ساحلی این کشور را مجبور کرده که نزدیک به پنج کیلومتر از نفتکش فاصله بگیرند.
وزیر ترابری چین نیز با اشاره به بدی وضعیت جوی و نیز زیاد بودن شعلههای آتش، پیداشدن جسد یکی از خدمه نفتکش در روز دوشنبه را تأیید کردهاست.
روز دوشنبه گزارش شد که پیکر یکی از ناپدیدشدگان پیدا شدهاست. هنوز هویت فردی که پیکر او پیدا شده مشخص نیست اما سیروس کیانارثی، مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران میگوید با توجه به لباسی که بر تن دارد «ایرانی است».
نگرانیها نسبت به احتمال انفجار این نفتکش یا غرق شدن آن که در ۳۰۰ کیلومتری شرق چین دچار سانحه شده نیز افزایش یافتهاست.
پیشتر نیز مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران تأیید کرده بود که آتشسوزی روند بسیار خطرناکی به خود گرفتهاست.
به گفته کیانارثی، «وضعیت به شدت خطرناک است و نفتکش اکنون یک بمب به تمام معنا است.»
در نخستین ساعتهای پس از سانحه میان این نفتکش و یک فلهبر چینی، نیروی دریایی چین، خدمه فلهبر را نجات داد.
خبر این سانحه که عصر روز شنبه رخ داده بود، روز یکشنبه مخابره شد. علاوه بر چین و کره جنوبی، نیروی دریایی ایالات متحده نیز از روز دوشنبه در عملیات جستوجو شرکت دارد.
از میان ۳۲ نفری که از روز شنبه ناپدید شدهاند، ۳۰ نفر ایرانی و دو نفر بنگلادشی هستند.
این نفتکش که از سوی شرکت ملی نفتکشهای ایران اداره میشود، در زمان حادثه، حامل ۱۳۶ هزار تُن نفت خام به مقصد کره جنوبی بود.
با استفاده از گزارشهای نفت ما، رویترز و رادیو فردا