وزیر بهداشت ایران میگوید که «موضوع جاسازی قرص در کیکها امنیتی است».
به گزارش ایرنا، سعید نمکی هدف از جاسازی قرص در کیکها را «تشویش اذهان عمومی و تخریب صنعت غذایی» اعلام کرده است.
او از ورود دستگاههای «امنیتی و اطلاعاتی» به موضوع خبر داده و گفته «به زودی جزئیات بیشتری از عومل شبکه» اعلام میشود.
کیکهای آلوده که تاکنون در چند استان ازجمله البرز، کرمان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خوزستان و آذربایجان غربی مشاهده شده و بر اساس گزارشها موجب مسمومیت دستکم ۱۲ کودک شده است.
حسین اشتری، فرمانده پلیس ایران هم گفته است نیروی انتظامی به این موضوع ورود پیدا کرده و «نتایج تحقیقات درباره کیکهای آلوده بزودی اعلام میشود».
بیشتر در این باره: ورود وزارت بهداشت به پرونده کیکهای آلوده؛ مسمومیت ۱۲ کودک در کرماندر طول یک هفته گذشته عکسها و ویدئوهایی در شبکههای اجتماعی منتشر شد که قرصهایی مشکوک در رنگهای مختلف را داخل کیک و کلوچه نشان میداد.
در همین حال کاوه زرگران، دبیرکل کانون صنایع غذایی ایران هم به خبرگزاری ایلنا گفته است این موضوع یک «بحث امنیتی» است.
او در توضیح بیشتر مدعی شده که چند ماه قبل در ترکیه هم اتفاق مشابهای رخ داده و «در ایران هم دقیقا مانند همان پروژه اجرا میشود».
به گفته دبیرکل کانون صنایع غذایی ایران جاسازی قرص در کیکها در «انبارهای پخش» رخ داده و در « ۱۲برند کیک و کلوچه کشور قرص وجود داشته است».
گزارش شده که شرکتهای تولیدی این کیکها، خارج از استانهایی بودهاند که این محصولات حاوی قرصها در آنها توزیع شده است.
آقای زرگران همچنین گفته است که انتشار این اخبار «تاثیر زیادی روی خروجی کارخانهها و فروش آنها گذاشته است».
بیشتر در این باره: رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر: قرصهای داخل کیکها و کلوچهها هیوسین بوده است
در همین حال با افزایش نگرانیهای عمومی، دو مقام وزارت بهداشت اعلام کردند که این قرصها «مخدر یا قرص برنج» نبودهاند و «اغلب داروهای خانگی از جمله استامینوفن، بروفن، ستیریزین، هیدروکسی زین، متوکلوپرامید و حتی بلیستر خالی» هستند.
در پی انتشار تصاویر و گزارشهایی درباره وجود قرصهای مشکوک در داخل کیک و کلوچه در برخی استانهای ایران، مسعود زاهدیان، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر، اعلام کرد که این قرصها ماده مخدر نیست و قرص «هیوسین» است.
هیوسین دارویی برای تسکین دردهای رودهای و شکمی و ضد اسپاسم دستگاه گوارش است.