لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۵۷

ورود وزارت بهداشت به پرونده کیک‌های آلوده؛ مسمومیت ۱۲ کودک در کرمان


تصویری از قرص‌های جاسازی‌شده در برخی کیک‌ها در ایران
تصویری از قرص‌های جاسازی‌شده در برخی کیک‌ها در ایران

مصرف کیک‌ «آلوده به قرص» در شهر کرمان موجب مسمومیت دوازده کودک شد و سازمان غذا و دارو اعلام کرد که جاسازی قرص‌ها «عمدی» بوده و در «مرحله عرضه» این محصولات رخ داده است.

در یک هفته گذشته، عکس‌ها و ویدئوهایی از وجود قرص‌هایی مشکوک در رنگ‌های مختلف داخل کیک و کلوچه در استا‌ن‌هایی چون کرمان، هرمزگان و خوزستان منتشر شد.

در همین زمینه محمد صابری، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، روز جمعه، ۲۲ آذر، بر اساس منابع پزشکی و درمانی، از هفت مورد مسمومیت ناشی از استفاده از این کیک‌ها در کرمان خبر داد.

به گفته آقای صابری، «این کودکان دچار مسمومیت‌های جزئی و خواب‌آلودگی بودند و هم اکنون در سلامت کامل هستند.»

خبرگزاری ایرنا نیز روز جمعه، ۲۲ آذر به نقل از محمدحسین مقدم، مسئول روابط عمومی بیمارستان «علی ابن ابیطالب» رفسنجان، از مسمومیت پنج کودک در شامگاه پنج‌شنبه به دلیل مصرف بیسکویت «مسموم» خبر داد.

به گفته آقای مقدم، این کودکان در مزارستان لاهیجان از توابع رفسنجان از بیسکویتی که فردی «خیرات کرده بود» خورده بودند.

وی اضافه کرده که مادر یکی از این کودکان «متوجه وجود قرصی در لابه‌لای بیسکویت می‌شود» و کودکان را به سرعت به بیمارستان می‌‌آورند و همه آنها سرپایی مداوا شدند.

پس از آن که موضوع وجود این قرص‌ها در خوراکی‌ها به شایعات و گمانه‌های فراوان در شبکه‌های اجتماعی دامن زد، در نهایت افزایش نگرانی‌ شهروندان در این زمینه مقام‌های مسئول از جمله سخنگوی سازمان غذا و دارو را به پاسخگویی واداشت.

کیانوش جهانپور درخصوص جاسازی قرص در کیک‌ و محصولات غذایی چند شرکت گفت: «قطعا این اتفاق خارج از خط تولید و در هنگام عرضه خرد این محصولات رخ داده است.»

آقای جهانپور چندین بار در اظهارات خود گفت که جاسازی قرص‌ها در مرحله تولید و عرضه کلان صورت نگرفته است.

این مقام مسئول، چگونگی بروز این اتفاق، هدف آن و افراد دخیل در آن را نیز موضوعی معرفی کرده که «ابعاد آن فراتر از موضوع سلامت و سازمان غذا و دارو است.»

همین مقام پیشتر وجود قرص در کیک‌ها را «شبیه شایعه و موضوعی امنیتی» توصیف کرده بود.

وی همچنین گفته که این قرص‌ها «مخدر یا قرص برنج» نبوده‌اند و «اغلب داروهای خانگی از جمله استامینوفن، بروفن، ستیریزین، هیدروکسی زین، متوکلوپرامید و حتی بلیستر خالی» بوده است.

او هدف از این اقدام «اقدامی خرابکارانه، هدفمند و سازمان یافته» را نیز «ایجاد رعب و وحشت و تخریب وجهه صنایع غذایی بطور عام» عنوان کرده است.

محمدحسین عزیزی، مدیرکل دارو و غذا در وزارت بهداشت هم جاسازی قرص در کیک‌ها را اقدامی «عمدی» توصیف کرد و گفت که «هدفی جز تشویش اذهان عمومی در پشت این ماجرا نبوده است.»

به گفته آقای عزیزی، «تمام مواردی که به ما تحویل داده شده، کیک‌ها باز شده بوده و قرص در آنها مشاهده شده و در بازرسی‌ها از کیک‌های بسته‌بندی شده در انبارها چنین مواردی مشاهده نشده است.»

در حالی که در شبکه‌های اجتماعی، گزارش‌هایی از وجود قرص‌های روان‌گردان در این کیک‌ها منتشر شده، این مقام وزارت بهداشت گفته که «قرص‌ها و کپسول‌های مختلف از جمله آنتی‌بیوتیک و موارد دیگر بوده‌اند.»

او توضیح بیشتری درباره «موارد دیگر» نداد.

گزارش شده که شرکت‌های تولیدی این کیک‌ها، خارج از استان‌هایی بوده‌اند که این محصولات حاوی قرص‌ها در آنها توزیع شده است.

خبرگزاری تسنیم نیز گزارش داده که موضوع وجود انواع قرص‌ داخل کیک‌ها از حدود یک ماه پیش مطرح است.

هنوز مقامات ایران نام شرکت‌هایی را که محصولات آنها حاوی قرص است اعلام نکرده‌اند.

با این حال خبرگزاری تسنیم بدون نام بردن از شرکت خاصی، از قول روابط عمومی یکی از این شرکت‌ها گزارش داده است: «به نظر می‌آید این اتفاق از سوی یک سری انسان با هدف خاص و برای خراب کردن برند موفقی مثل ما طراحی شده است.»

منابع: خبرگزاری‌های ایرنا، مهر، فارس، شبکه‌های اجتماعی/ ب. ب./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG