یک نماینده مجلس ایران با انتقاد از فشار «بچههای حزباللهی» به نمایندگان درباره محتوای لایحه «حمایت از عفاف و حجاب» گفت عدهای از «خانواده شهدا» برای نمایندگان پیامک «نفرین» ارسال میکنند.
رضا تقوی به روزنامه همشهری گفت که هرچند این افراد «دلشان برای اسلام و انقلاب میسوزد» اما لایحهای که «هنوز نه به بار است و نه به دار» چرا باید مورد حمله قرار بگیرد؟
او همچنین از ارسال روزانه «۵۰ تا ۱۰۰ پیامک» انتقادی یا «تهدیدآمیز» به نمایندگان خبر داده است.
تقوی در پاسخ به برخی حامیان حکومت ایران که جریمههای در نظر گرفته شده در متن لایحه برای مخالفان حجاب اجباری را «ناکافی» میدانند، گفت: «نمیتوان همه بیحجابها را که زندان انداخت.»
این در حالی است که علاوه بر جریمههای مالی، در ماده ۴ لایحه اعلام شده افراد «دارای شهرت و تأثیرگذاری اجتماعی» در صورت مقابله با حجاب اجباری، علاوه بر جریمه عمومی، با حکم دادگاه به محرومیت از فعالیت حرفهای و فعالیت در فضای مجازی «به مدت سه ماه تا یک سال» محکوم میشوند.
در این لایحه همچنین پیشبینی شده کارکنان دستگاههای دولتی و آموزشی در صورت رعایت نکردن «حجاب» بعد از یک نوبت تذکر، در دفعات بعد بهترتیب به «کسر یک پنجم حقوق و مزایا به مدت یک ماه تا سه ماه»، «کسر یک سوم حقوق به مدت دو تا شش ماه» و «محرومیت از اشتغال به مدت دو تا شش ماه» محکوم و برای تعقیب کیفری به دادگاه معرفی میشوند.
بیشتر در این باره: انتشار متن جدید لایحه «حجاب و عفاف»؛ حذف عنوان «آمران به معروف» و الزام به تشکیل دادگاههای ویژهاین عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درباره اعتراضها به این لایحه گفته که «این حرفها بیربط است.» و هنوز چیزی به عنوان لایحه نهایی وجود ندارد که مخالفان بخواهند درباره آن اظهار نظر کنند.
تقوی با انتقاد از طرفداران حجاب اجباری که در روزهای اخیر در مقابل ساختمان محلس تجمع کردهاند، گفت «برای چه باید جلوی مجلس بیایند یا به ما فشار بیاورند؟»
او خواستار آن شده که «مخالفان و منتقدان لایحه» نظرهای مکتوب خود را به «نگهبانی مجلس» بدهند تا به دست کمیسیونهای قضایی و فرهنگی مجلس برسد.
علاوه بر افراد حامی جمهوری اسلامی که در شبکههای اجتماعی از محتوای لایحه انتقاد میکنند، امامان جمعه و نمایندگان رهبر جمهوری اسلامی هم بهشدت به رویکرد قوه قضاییه در این لایحه اعتراض دارند.
امام جمعه کرج و نماینده علی خامنهای در استان البرز پیش از این گفته بود که این لایحه «توان جلوگیری از فروپاشی دیوار برلین» نظام را ندارد.
احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد و پدر همسر ابراهیم رئیسی، هم آن را «لایحه صیانت از بیحجابی» خوانده و از مجلس خواسته بود لایحه ارائه شده از سوی قوه قضائیه و دولت را تصویب نکند.
اما محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس ایران، روز ۱۲ تیر از «ایجاد دوقطبی در جامعه، سوءاستفادهٔ دشمن، مجرمکردن نوجوانان و جوانان» با تصویب این لایحه که مجازاتهایی را برای افراد مخالف حجاب اجباری در نظر گرفته، ابراز نگرانی کرد.