پیروز حناچی، شهردار تهران، روز پنجشنبه گفت که تعدادی از بازداشتشدگان اعتراضات آبان ۹۸ «به اموال عمومی صدمه زدهاند» و تنها در صورت جبران خسارت، شهرداری تهران شکایتش از آنها را پس خواهد گرفت.
روز پنجشنبه در اتاق «سایت انتخاب» در کلابهاوس و در گفتوگو با شهردار تهران پرسشی درباره شکایت شهرداری تهران از تعدادی از معترضان آبان ۹۸ مطرح شد، مبنی بر این که شاکی تعدادی از بازداشتشدگان آبان ۹۸ که در زندان با احکام سنگین روبه رو هستند، شهرداری تهران است.
آقای حناچی در مورد مخالفت خود با انصراف شهرداری از شکایت در پاسخ به برخی از اعضای شورای شهر و خانواده و وکلای این بازداشتشدگان گفت در آبان ۹۸، «تعدادی از افرادی که به املاک عمومی صدمه زده بودند، مورد شکایت قرار گرفته بودند؛ اگر جبران خسارت صورت گرفته باشد، شهرداری شکایت خودش را پس میگیرد؛ مثلا ماشینهای شهرداری را آتش زده بودند، هیچ قانونی اجازه این کار را نمیدهد. اگر جبران خسارت کنند، شکایت را پس میگیریم».
به گفته پیروز حناچی، این دستور به مناطق شهرداری نیز ابلاغ شد که «اگر خسارت جبران شود شکایت را پس بگیرند».
این اظهارات در حالی بیان میشود که هیچ شواهدی مبنی بر ورود خسارت از سوی معترضان ارائه نشده است. همزمان، ویدیوهایی توسط شهروند-خبرنگاران ثبت و منتشر شده که نشان میدهد ماموران انتظامی و امنیتی در حال شکستن شیشههای ماشینها و خانهها هستند.
این موضع شهردار تهران با واکنش کاربران شبکههای اجتماعی مواجه شده است.
مهدی محمودیان، روزنامهنگار و فعال سیاسی اصلاحطلب، در توییتر خطاب به آقای حناچی نوشت: «جناب شهردار، اگر چند نفر توان پرداخت خسارتی را که صدها نفر بخاطر اعتراض به بیکفایتی مسئولین زدهاند داشتند نیازی به رضایت شما نبود.»
مهدی حاجتی، فعال سیاسی و عضو سابق شورای شهر شیراز، نیز نوشته است: «تمام خساراتی که زدهاند اندازه تبانی با یک متخلف ساخت و ساز شهری نخواهد بود. اندازه ارزش افزودهی کمترین تغییر کاربری در تهران نخواهد بود.»
هادی مهرانی، مدیر پایگاه خبری جانبازان اصلاح طلب، نیز نوشته است: «مردم را زدید زندان کردید بخاطر یه اعتراض ساده، حالا هزینه بیکفایتی بی عرضگی شما در کشورداری رو هم یه زندانی باید بده که با منت و غرور میگید اگه جبران خسارت کنن دستور دادم رضایت بدن، آقای حناچی مردم چه جوری رضایت بدن که امثال شما دست از سرشون بردارید و از زندگی و کشورشون برید بیرون.»
اعتراضات آبان ۹۸ در ایران در ابتدا واکنشی به گران شدن ناگهانی قیمت بنزین بود و با تغییر جهت، حکومت جمهوری اسلامی را نشانه گرفت.
مقامات قضایی و امنیتی جمهوری اسلامی همچنان از ارائه آمار رسمی و دقیق تعداد بازداشت شدگان این اعتراضات و سرنوشت آنها سر باز میزنند.
هزاران نفر در این اعتراضات بازداشت شدند و در حالی که صدور احکام سنگین و بازداشت و اجرای حکم زندان برای آنها همچنان ادامه دارد، هنوز هیچ آمار رسمی از بازداشتشدگان و کسانی که محکوم شدهاند منتشر نشده است.
خبرگزاری رویترز تعداد کشته شدگان اعتراضات آبانماه را تا هزار و پانصد نفر برآورد کرده است. بسیاری از کشته شدگان هدف گلوله مستقیم نیروهای امنیتی قرار گرفتهاند.