ادعای فرمانده هوافضای سپاه در مورد «نفوذ به مراکز فرماندهی آمریکا»

فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران ادعا کرده که نیروهای سپاه در سال‌های اخیر با «نفوذ در مراکز کنترل فرماندهی آمریکا» فعالیت آنها را رصد کرده و اسنادی در مورد «حمایت آمریکا از داعش» در اختیار دارند.

در گفت‌وگویی اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیمای ایران که شامگاه جمعه ۲۴ شهریور منتشر شده، سرتیپ پاسدار علی حاجی‌زاده گفته است که «ما به مراکز کنترل فرماندهی آمریکایی‌ها در طول این چند سال نفوذ کردیم و حضور داشتیم و می‌دیدیم کجا را می‌بینند، کجا را می‌زنند، از کنار چه چیزهایی عبور می‌کنند و چگونه در حال حمایت از داعش هستند».

او ادعا کرده که «اسناد همه اینها وجود دارد و اگر روزی اجازه داشته باشیم اینها را منتشر می‌کنیم و این موضوع برای آمریکایی‌ها افتضاح بزرگی است».

این مقام ارشد سپاه پاسداران در مورد ادعای «نفوذ در مراکز فرماندهی آمریکا» توضیح بیشتری ارائه نکرده و ادعای او در این مورد هنوز با واکنش مقام‌های آمریکایی روبه‌رو نشده است.

از زمان قدرت‌گیری گروه حکومت اسلامی در عراق و سوریه، مقام‌های جمهوری اسلامی بارها ادعا کرده‌اند که آمریکا و متحدانش گروه داعش را برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی ایجاد و تقویت کرده‌اند.

در این زمینه رهبر جمهوری اسلامی مدعی است که مخالفت آمریکایی‌ها و برخی کشورهای تابع آن با گروه داعش واقعی نیست و به توصیف او «آنها به دنبال ریشه‌کنی» این گروه نیستند.

این در حالی است که آمریکا و ائتلاف بین‌المللی به رهبری این کشور، در هر دو کشور عراق و سوریه در حال نبرد با شبه‌نظامیان گروه حکومت اسلامی هستند؛ گرچه در شرایطی که آمریکا در نبرد با داعش در عراق از متحدان دولت این کشور به شمار می‌آید، در سوریه از گروهی از معارضان بشار اسد که با داعش هم مبارزه می‌کنند حمایت می‌کند.

در عین حال مجموعه فعالیت‌های موشکی سپاه پاسداران، در کنار فعالیت‌ها شاخه برون‌مرزی آن موسوم به نیروی قدس، از سوی مقام‌های آمریکایی به عنوان رفتارهای مخرب و بی‌ثبات‌کننده ایران توصیف می‌شود، و حتی پس از توافق هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی و رفع تحریم‌های هسته‌ای ایران، تحریم‌های دیگری را به دنبال داشته است.

در مقابل وضع این تحریم‌ها مقام‌های دولتی و نظامی ایران بارها بر گسترش برنامه دفاعی و موشکی کشور تأکید کرده‌اند و اخیراً نیز وزیر دفاع ایران تصریح کرده که وزارت دفاع مکلف به «افزایش قابلیت‌های توان موشکی در قالب برنامه‌های مصوب» است و «دولت دوازدهم این رویکرد را ادامه خواهد داد».

فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران همچنین در بخش دیگری از سخنان خود ادعا کرده که صنایع دفاع ایران به سفارش این نیرو «بمب‌هایی را طراحی کرده که حدود ۱۰ تن وزن دارند».

او گفته است این بمب‌ها که «از هواپیماهای ایلوشین رها می‌شوند»، قدرت تخریبی بالایی دارند.

این مقام نظامی ایران پیشتر هم در اردیبهشت ماه امسال گفته بود که «ما در ایران بمب‌های ۵۰۰ کیلیویی و یک تنی و دو تنی داریم، و ساخت بمب ۱۰ تنی که آمریکا در افغانستان استفاده کرد برای ما کاری ندارد».

با این حال ادعای در اختیار داشتن بمب‌هایی با قدرت تخریب بالا، توسط هیچ یک از مقام‌های نظامی ایران تأیید یا تکذیب نشده است.

وزارت دفاع ایران هم که در وب‌سایت خود به مجموعه‌ای از ادوات نظامی تولیدشده در ایران از جمله انواع سیستم‌های موشکی و ضدموشکی را زیر عنوان «توانمندی‌های دفاعی» معرفی کرده، به تولید چنین بمب‌هایی اشاره نکرده است.