ارتش اسرائیل تأیید کرده که برای انهدام «دو پهپاد ایرانی»، جتهای اف۳۵ خود را به پرواز درآورده است.
این رویداد اوایل فروردین امسال رخ داده ولی ارتش اسرائیل خبر آن را با گذشت حدود یک سال و روز یکشنبه، ۱۵ اسفند، رسانهای کرد.
به گفته اسرائیل، «دو پهپاد ایرانی» حامل «مهمات» برای سازمانهای مسلح فلسطینی در نوار غزه بودند.
ارتش اسرائیل گفته است که ایران در صدد آزمودن این راه جدید برای انتقال مهمات و جنگافزار بهدست شبهنظامیان فلسطینی مورد حمایت خود در غزه بوده است.
دولت باراک اوباما در آمریکا، پس از حصول برجام، با پیشنهاد اسرائیل که همچنان از «خطرات ایران» ابراز نگرانی میکرد، در آخرین هفتههای کار دولت اوباما با افزایش کمک به اسرائیل و ازجمله تحویل ۵۰ فروند هواپیمای پیشرفته جنگی اف۳۵ به آن کشور موافقت کرد.
جنگندههای اف۳۵ که از قابلیتهای ویژهای برخوردار است تا آن زمان به هیچ کشور دیگری غیر از اسرائیل فروخته نشده بود.
اسرائیل بمبافکنهای اف۳۵ را از جمله برای تقویت توان خود در حملات احتمالی به سایتهای هستهای ایران، از آمریکا خریداری کرده است.
ارتش اسرائیل در بیانیه تازه خود تأیید کرده که این نخستین بار است که از جتهای اف۳۵ برای مقابله با پهپاد استفاده کرده است.
به گزارش شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل، در رویداد یادشده، پهپاد سومی نیز وجود داشت که ارتش اسرائیل آن را با جنگ الکترونیک ساقط کرد.
بر اساس بیانیه ارتش اسرائیل، هر سه پهپاد «پیش از ورود به آسمان اسرائیل، و در نتیجه «هماهنگی با کشورهای همسایه» شناسایی شدند. اسرائیل به نام این کشورها اشاره نکردهاست.
بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل، روز سهشنبه، ۱۶ اسفند، در فیسبوک خود نوشت که «باید از همه ابزارها برای جلوگیری از تبدیل ایران به تهدید حیاتی جلوگیری کرد».
بیشتر در این باره: اعلام آمادگی آمریکا برای پيشبرد فروش جنگندههای اف ۳۵ به اماراتآقای گانتز پاییز امسال گفت که ایران در سال ۱۳۹۷ سعی کرده بود که از آسمان سوریه پهپاد به آسمان اسرائیل بفرستد. وی گفته بود که آن پهپاد حامل تیانتی برای «عوامل تروریستی در کرانه باختری» بود.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر پیشین اسرائیل، نیز اردیبهشت امسال در دیدار با هایکو ماس، وزیر خارجه وقت آلمان، قطعهای را به او نشان داد و گفت این بخشی از یک «پهپاد ایرانی» منهدم شدهاست که ارتش اسرائیل آن را در «بقاع اردن» ساقط کرد.
به نوشته تایمز اسرائیل، معلوم نیست چرا خبر استفاده از جت اف۳۵ برای انهدام «پهپادهای ایرانی» پس از چنین مدت طولانی اعلام و تأیید میشود.
اما رسانههای اسرائیل ماه گذشته گزارش دادند که این کشور برپایی یک نیروی مشترک برای مقابله با «تهدیدات پهپادی ناشی از ایران و همپیمانان تهران» را به امارات متحده عربی، بحرین و چند کشور دیگر پیشنهاد کرده است.
به نوشته تایمز اسرائیل، پهپادهایی که نیروهای وفادار به جمهوری اسلامی ایران از عراق و یمن به پرواز درمیآورند، تهدیدی برای امنیت امارات، نیروهای آمریکایی در عراق و در دیگر کشورهای متحد غرب در منطقه است.
نیروهای حوثی یمن به تازگی چند بار به امارات حمله کردند که دو مورد آن پس از سفر رئیسجمهوری اسرائیل به ابوظبی و سفر وزیر دفاع اسرائیل به بحرین بود.
از سوی دیگر، رسانههای اسرائیل تأیید کردند که ارتش این کشور دو هفته پیش نتوانست یک ریزپهپاد را که به احتمال زیاد از سوی حزبالله لبنان به آسمان اسرائیل پرواز داده شده بود، منهدم کند و این ریزپهپاد به لبنان بازگشت.
حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله، ماه گذشته مدعی دستیابی این سازمان به توان ساخت پهپادهای پیشرفته شد.
در این میان، حملات هوایی و موشکی منتسب به اسرائیل علیه ایران و همپیمانان تهران در خاک سوریه ادامه یافتهاست.
سانا، خبرگزاری رسمی سوریه، اعلام کرد که موشکهای اسرائیلی ساعت پنج بامداد روز سهشنبه از سمت جنوب بیروت، برخی مناطق در اطراف شهر دمشق را هدف قرار دادند.
ارتش سوریه اعلام کرد که «اکثر موشکها را رهگیری کردهاست». با این حال، سانا تأیید کرد که دو شهروند سوری کشته و خسارات مادی وارد شدهاست. این سومین حمله منتسب به اسرائیل علیه سوریه در کمتر از دو هفته است.