پیشروی اسرائیل در عمق جبالیا و بمباران رفح

تصویری آرشیوی از ویرانه‌های بازمانده از حملات اسرائیل به جبالیا

تانک‌های اسرائیلی روز پنج‌شنبه با پیشروی در عمق جبالیا، واقع در شمال غزه، نبرد سنگینی با شبه‌نظامیان فلسطینی که با راکت‌های ضدتانک و خمپاره تلاش می‌کردند مانع حرکتشان بشوند، داشتند. نیروهای اسرائیلی همچنین در این روز شهر رفح در جنوب غزه را بدون پیشروی در آن در هم کوبیدند.

خبرگزاری رویترز می‌نویسد که پیشرفت کند عملیات تهاجمی اسرائیل با گذشت بیش از ۷ ماه از حمله مرگبار گروه افراطی حماس، گویای دشواری‌هایی است که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، برای دستیابی به هدف اعلام شده خود مبنی بر نابودی حماس با آن مواجه است.

این گزارش ادامه می‌دهد که شاخه‌های مسلح حماس و جهاد اسلامی تاکنون توانسته‌اند در شمال و جنوب غزه با نیروهای اسرائیلی مبارزه کنند و با استفاده از تونل‌های به شدت مستحکم خود حملاتی را علیه آنها ترتیب بدهند.

یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، ضمن اعلام استقرار سربازان بیشتری در رفح گفت که «ما حماس را ازنفس انداخته‌ایم» و بسیاری از تونل‌های آنها را در رفح «ویران کرده‌ایم».

بیشتر در این باره: اتحادیه عرب: تا اجرای راه‌حل دو کشوری٬ نیروهای بین‌المللی در فلسطین مستقر شوند

اسرائیل مدعی است که چهار گردان حماس به همراه گروگان‌هایی که در حمله ۷ اکتبر خود به جنوب اسرائیل گروگان گرفتند در رفح هستند و از این رو بر حمله به این شهر که صدها هزار فلسطینی آواره در آن پناه گرفته‌اند تاکید دارد، اما جامعه بین‌المللی مخالف این حمله است.

آفریقای جنوبی از دادگاه عالی سازمان ملل خواسته است که با صدور حکمی مانع حمله اسرائیل به رفح بشود و حمله به این شهر را به مثابه «پایان یک بازی» تلقی کرده که سرانجام در آن غزه ویران می‌شود». اسرائیل ادعای آفریقای جنوبی درباره نسل‌کشی در غزه را رد کرده و می‌گوید که از حکم پیشین دادگاه سازمان ملل برای افزایش ورود کمک‌های انسان‌دوستانه به غزه تبعیت می‌کند.

بیشتر در این باره: درخواست آفریقای جنوبی از دیوان بین‌المللی برای صدور حکم آتش‌بس در غزه

طبق آمار وزارت بهداشت غزه که تحت کنترل گروه افراطی حماس است، حملات اسرائیل به این باریکه محاصره شده طی بیش از ۷ ماه ۳۵ هزار و ۲۷۲ کشته بر جای گذاشته و در نتیجه ممانعت اسرائیل از ورود کمک‌های بشردوستانه و بستن گذرگاه‌های کرم شالوم و رفح، اغلب مردم آنجا دچار سوءتغذیه شده‌اند.

اسرائیل اما می‌گوید که شبه‌نظامیان حماس در غزه، کمک‌های انسان‌دوستانه بین‌المللی را تصرف می‌کنند و ضرورت دارد که در دفاع از خود، این گروه افراطی را که در حمله ۷ اکتبر، ۱۲۰۰ اسرائیلی را کشتند، نابود کند.

گزارش‌ها حاکی است که ایالات متحده روز پنج‌شنبه با هدف افزایش ارسال کمک‌های بشردوستانه برای غیرنظامیان فلسطینی، یک اسکله شناور موقت در ساحل غزه ایجاد کرد، اما با توجه به چالش‌هایی که ماه‌هاست سازمان ملل و گروه‌های امدادی برای توزیع کمک‌ها با آن مواجه هستند، مشخص نیست که واشینگتن چه تمهیدات خاصی را در نظر دارد.

وزارت خارجه ایالات متحده هشدار داده که شرایط انسانی در غزه همچنان رو به وخامت بیشتری می‌رود و از اسرائیل خواسته است که امکان ورود مداوم کمک‌های بشردوستانه به غزه از مناطق شمالی و جنوبی آن را فراهم کند.

سازمان ملل متحد نیز تاکید کرده که انتقال کمک‌ها از طریق زمینی «موثرترین و کارآمدترین» روش است.

با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ س.ن/ک.ر