به گفته آتنا دائمی، فعال مدنی و زندانی سیاسی پیشین، حدود ۴۰ نفر بند ۶ زندان زنان قرچک، مشکوک به ابتلا به سل هستند.
خانم دائمی در توئیتی که روز شنبه، ۱۱ تیر منتشر کرده، ضمن اشاره به این آمار گفته است که در این بند حدود ۱۰۰ زندانی نگهداری میشود و از زندانیان مشکوک به ابتلا به سل تست گرفته شده است.
خانم دائمی پیشتر در ششم تیر نیز با انتشار پستی در صفحه کاربری خود در اینستاگرام از ابتلای یک زندانی در بند زنان زندان قرچک به سل و بیتوجهی مسئولان زندان به وضعیت او خبر داده و گفته بود: «این زندانی پس از اعتراض زندانیان و پس از یک هفته برای چند روز به قرنطینه منتقل و مجدد به بند بازگردانده شد و پس از آن دست کم سه نفر دیگر در این بند به این بیماری مبتلا شدهاند.»
در پی انتشار اخبار مربوط به شیوع گسترده سل در زندان زنان قرچک، حامد فرمند، فعال حقوق کودکان درباره «خطر جدی» این بیماری در مورد کودکانی که با مادران خود در این زندان نگهداری میشوند، هشدار داده است.
آقای فرمند در توئیتی گفته است که بند ۶ زندان قرچک در مجاورت بندی است که درآن بیش از ۱۰ کودک خردسال و بیش از ۳۰ زن حامله و مادر شیرده نگهداری میشوند.
زندان زنان قرچک که به گفته فعالان حقوق بشر ۱۵۰۰ زندانی در آن نگهداری میشوند، بزرگترین زندان زنان خاورمیانه است. این زندان پیش از تبدیل به زندانی برای زنان، مرغداری و سپس اردوگاه ترک اعتیاد مردان بوده است و در حال حاضر بر اساس اعلام رسمی مقامات زندان ظرفیت ۱۲۰۰ زندانی را دارد.
فعالان و زندانیان سیاسی پیش از این بارها درباره وضعیت زندان قرچک و عدم رسیدگی به وضعیت بهداشت این زندان و بیتوجهی به سلامت زندانیان هشدار دادهاند.
بیشتر در این باره: اعتراض به وضعیت زندان قرچک؛ محرومیت «سیستماتیک» زندانیان زنسازمان گزارشگران بدون مرز نیز اواخر بهمن پارسال خواستار رسیدگی «فوری» نهادها و مقامات حقوق بشری بینالمللی به وضعیت «فاجعهبار» این زندان شده بود.