پاکستان روز سه شنبه ۲۲ مرداد از شورای امنیت سازمان ملل متحد درخواست کرد تا درباره تصمیم هند مبنی بر لغو اختیارات ویژه جامو و کشمیر تشکیل جلسه دهد.
بیشتر در این باره: تظاهرات هزاران نفر در اعتراض به لغو امتیازت ویژه کشمیر توسط دولت هندبراساس تصمیم دولت هند ایالت جامو و کشمیر دیگر حق تصویب قوانین داخلی خود را ندارد و غیر کشمیریها میتوانند در این ایالت زمين و مستغلات بخرند. با اعلام لغو این امتیازات، خطوط تلفن ، اینترنت و شبکه های تلویزیونی در ایالت جامو و کشمیر قطع شده است و دولت هند محدودیتهایی برای رفت و آمد و تجمعات اعمال کرده است.
به گزارش رویترز، در نامه پاکستان به شورای امنیت آمده است: پاکستان به دنبال درگیری نیست. اما هند نیز نباید خویشتنداری ما را به عنوان ضعف تلقی کند.
در این نامه به شورای امنیت تصریح شده است: اگر هند تصمیم بگیرد كه مجدداً به استفاده از زور متوسل شود ، پاکستان خود را موظف میداند با تمام توان از خود دفاع کند.
پاکستان تاکید کرده به دلیل پیامدهای خطرناک تصمیم اخیر خواهان تشکیل نشست شورای امنیت است.
رویترز میگوید هنوز مشخص نیست که شورای امنیت فورا به این درخواست پاکستان پاسخ خواهد داد یا نه. پاکستان روز شنبه اعلام کرده بود که چین از خواست اسلام آباد برای برگزاری نشست شورای امنیت حمایت می کند.
لهستان در ماه جاری رئیس دوره ای شورای امنیت است. ژاکک چاپوتوویچ، وزیر امور خارجه لهستان روز سهشنبه در جمع خبرنگاران در سازمان ملل ضمن با تایید دریافت نامه از پاکستان گفت، شورای امنیت در خصوص این موضوع بحث و رایزنی میکند ، در این زمینه تصمیم مقتضی خواهد گرفت.
کشمیر پس از استقلال هند و پاکستان در سال ۱۹۴۷ میلادی، میان این دو کشور تقسیم شد، ولی هر دو مدعی حاکمیت بر کل این منطقه هستند.
رهبران محلی در جامو و کشمیر هشدار دادهاند که لغو اختیارات ویژه این ایالت بعنوان تعرضی به مردم کشمیر تلقی خواهد شد. طی ۳۰ سال گذشته در جریان شورشها علیه حاکمیت هند بر این ناحیه بیش از ۵۰ هزار نفر کشته شده اند.
ناحیه کشمیر عامل اصلی دو مورد از سه جنگی بوده که تاکنون بین هند و پاکستان که هر دو قدرت هستهای هستند، روی داده است.