حسن نصرالله، رهبر حزبالله لبنان، میگوید که وقوع جنگ با ایران «همه منطقه را به آتش خواهد کشید» و اسرائیل و عربستان «بهای آن را خواهند پرداخت».
به گزارش رسانههای منطقه، دبیرکل حزبالله لبنان شامگاه جمعه، دهم خرداد به مناسبت آخرین جمعه ماه رمضان از طریق ویدئو کنفرانس از مخفیگاه خود برای حامیانش در تجمع «به سوی قدس» در جنوب شیعهنشین بیروت درباره تحولات منطقه و «معامله قرن» سخنرانی کرد.
حسن نصرالله در خصوص تنش هفتههای اخیر میان آمریکا و ایران در خلیج فارس، مدعی شد که راهبرد آمریکا از زمان روی کار آمدن دولت دونالد ترامپ «تنبیه، منزوی کردن و تحریک علیه ایران بوده و با همین هدف نیز تحریمهای اقتصادی را به ایران تحمیل کرد».
اما، به گفته نصرالله، «ترامپ و نهادهای اطلاعاتیاش به خوبی میدانند که جنگ با ایران به مرزهای این کشور محدود نخواهد شد»، زیرا «آتش به جان منطقه میافتد» و قیمت جنگ از اسرائیل و سعودی گرفته خواهد شد.
دبیرکل حزبالله در عین حال ابراز «اطمینان» کرد که «جنگی با ایران رخ نخواهد داد»، زیرا دونالد ترامپ «برای جنگ نیابتی به خاطر سعودی به منطقه نخواهد آمد».
نصرالله که به رهبر جمهوری اسلامی ایران و حاکمیت تهران نزدیک است، در همین حال ارزیابی کرد که آمریکا برای تماس گرفتن ایران «باید مدتها در انتظار بماند».
وی اظهارات محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، را نیز تکرار کرد که مدعی است «تیم ب» (نخست وزیر اسرائیل، مشاور امنیت ملی آمریکا و ولیعهدهای عربستان و امارات) میخواهند «آمریکا را به جنگ با ایران بکشانند».
مقامات ایران یا حزبالله مستندات ادعای تحریک عامدانه رئیس جمهوری آمریک از سوی «تیم ب» را برای سوق دادن آقای ترامپ به سوی جنگ با ایران ارائه نکردهاند.
دونالد ترامپ دو بار در هفته گذشته تاکید کرد که ایران «بسیار ضعیف شده و خواهان توافق است»، اما توضیح بیشتری در این باره نداد.
سازمان شیعی حزبالله مهمترین همپیمان جمهوری اسلامی ایران و بازوی اجرایی تهران در منطقه محسوب میشود.
سخنان حسن نصرالله همزمان با برگزاری سه نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، اتحادیه عرب و پیمان همکاری خلیج (فارس) با میزبانی سعودی در مکه بیان شد؛ پادشاه سعودی و همپیمانان او در اکثر این نشستها بر «خطرات ناشی از ایران» تمرکز کردند.
هرچند حسن نصرالله در هشدار تلویحی خود درباره «محدود نماندن جنگ به مرزهای ایران» توضیح بیشتری نداد اما «تایید کرد» که سازمان او از «راکتهای نقطهزن که به هر هدفی در اسرائیل میرسد و توان تغییر چهره منطقه را دارد» برخوردار است.
به ادعای وی، اسرائیل «از راکتهای غزه، لبنان، سوریه، ایران و عراق میترسد» و در آینده «شاید از یمن نیز راکت نصیبش شود».
حسن نصرالله در همین حال سخنان نخست وزیر و سایر مقامات اسرائیل در مورد وجود کارخانه تولید راکت نقطهزن در خاک لبنان را رد کرد.
به گفته او، وجود راکتهای دقیق در زرادخانه حزبالله بخشی از «مذاکره بر سر مرز دریایی» میان لبنان و اسرائیل است.
دولتهای بیروت و اورشلیم بر سر حوزههای گازی کشف شده در آبهای دریای مدیترانه اختلاف دارند.
حسن نصرالله در سخنان جمعه شب خود همچنین طرح آمریکا برای حل نزاع دهها ساله میان اسرائیل و فلسطینیان را که قرار است با نام «معامله قرن» ارائه شود، «جنایت معامله قرن» نامید و گفت امیدوار است که ملتهای منطقه مانع از تحقق آن شوند.
دبیرکل حزبالله در حالی هشدارهای تلویحی در حمله نیروهای «مقاومت» به اسرائیل و عربستان و ادعای «ضعف اسرائیل» و حتی «تضعیف آمریکا» را تکرار کرد که سازمان تحت رهبریاش به دلیل وضعیت وخیم اقتصادی ایران در تنگنای مالی قرار گرفته است.
مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، به تازگی گفت این که حزبالله «کاسه گدایی به دست گرفته، خبر خوبی است».
واشینگتن پست و نیویورک تایمز در گزارشهایی در روزهای گذشته جزئیات محدود شدن عملکرد حزبالله را در نتیجه کاهش کمکهای مالی رسیده از ایران منتشر کردند.
خانم مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا چهارشنبه گذشته با اشاره به گزارش این دو روزنامه آمریکایی، افزود، در نتیجه فشارهای آمریکا بر تهران، حکومت ایران در حال خارج کردن شبه نظامیان حزبالله از خاک سوریه نیز هست.
آمریکا، اسرائیل، شماری از امیرنشینهای خلیج فارس و برخی دیگر حزبالله را گروه تروریستی میدانند.