آمریکا از لبنان خواست جلوی هرگونه دسترسی حزب‌الله به بخش مالی را بگیرد

پوستری از حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله لبنان، در روستایی در جنوب لبنان

یک مقام ارشد وزارت خزانه‌داری ایالات متحده، در سفری به بیروت، از مقام‌های لبنان خواسته‌است تا جلوی دسترسی گروه حزب‌الله به بخش مالی و پولی، و «دخالت‌های ایران» در آن کشور را بگیرند.

مارشال بیلینگزلی، دستیار وزیر خزانه‌داری آمریکا در امور مقابله با تامین مالی تروریسم، در سفری دو روزه به لبنان، روز سوم بهمن ماه، از مقام‌های بیروت خواست «تمامی گام‌های ممکن را بردارند تا این اطمینان حاصل شود که [حزب‌الله] هیچ حضوری در بخش مالی ندارد».

بنا بر بیانیه‌ای که سفارت ایالات متحده در بیروت منتشر کرده، بیلینگزلی در عین حال «تاکید کرده‌است که باید جلوی دخالت‌های مخرب ایران در لبنان گرفته شود».

دستیار وزیر خزانه‌داری آمریکا در امور مقابله با تامین مالی تروریسم با میشل عون، رئیس‌جمهوری لبنان، سعد حریری، نخست‌وزیر و شماری دیگر از مقام‌های سیاسی و بانکی دیدار کرده‌است.

آمریکا، حزب‌الله لبنان را یک گروه تروریستی می‌داند. اما در خود لبنان، این گروه علاوه بر نفوذ گسترده نظامی، در دولت و پارلمان آن نیز حضور دارد.

ایالات متحده می‌گوید جمهوری اسلامی حزب‌الله لبنان را تامین مالی می‌کند، اما این گروه در عین‌حال از شبکه‌ای انسانی، اقدامات مختلف و نیز پول‌شویی برای تامین مالی خود استفاده می‌کند.

در حال حاضر یک کمیته حقیقت‌یاب در ایالات متحده در حال تحقیق در مورد عملکرد دولت پیشین آن کشور در جریان طرح موسوم به «کاساندرا» است.

اخیرا نشریه آمریکایی پولیتیکو، گزارشی منتشر کرده بود که برپایه آن مسئولان مبارزه با مواد مخدر در دولت باراک اوباما، پروژه‌ای را برای پیگیری نقش حزب‌الله لبنان در قاچاق مواد مخدر و دیگر فعالیت‌های آن شروع کردند؛ اما به موازات پیشرفت مذاکرات اتمی با ایران، پروژه کاساندرا با موانعی برخورد کرد و در نهایت متوقف شد.

حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان، در پایان دی‌ماه اتهامات مطرح شده در مورد حضور احتمالی این گروه در قاچاق مواد مخدر و پولشویی را «بی‌اساس» توصیف کرده و رد کرده بود.

حزب‌الله لبنان با تحریم‌های گسترده ایالات متحده روبه‌رو است. مجلس نمایندگان آمریکا در آبان‌ماه سه طرح تازه را تصویب کرد که براساس آن‌ها کلیه افراد، نهادها و شرکت‌هایی که به تامین منابع مالی و همچنین جذب نیرو با حزب الله همکاری کنند، مورد تحریم قرار می‌گیرند. سپس تحریم‌هایی علیه ایران و حزب‌الله به دلیل «استفاده از شهروندان به عنوان سپر انسانی» تصویب شد و نیز از اتحادیه اروپا خواسته شد که این گروه را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دهد.

در ۱۸ مهر ماه نیز وزارت خارجه ایالات متحده برای ارائه اطلاعات به منظور بازداشت دو عضو حزب‌الله میلیون ها دلار جایزه تعیین کرد.

برپایه گزارش‌های رویترز، پولیتیکو، رادیو فردا/ت.ت