گزارشها از ایران حاکی از شلیک گلوله به نگهبانی فرمانداری شهرستان لنجان در استان اصفهان از سوی دو موتورسوار است.
این دو موتورسوار صبح روز سهشنبه (۱۲ دی) با استفاده از «اسلحه شکاری به طرف کیوسک نیروی انتظامی و بانک صادرات تیراندازی و به سمت [شهر] ورنامخواست متواری شدند.»
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، در این کیوسک، یک مأمور نیروی انتظامی و دو سرباز وظیفه مستقر بودند که «آسیبی» ندیدند و تنها شیشههای کیوسک شکسته شد.
این گزارش پس از آن منتشر میشود که اعتراضهای خیابانی در شهرهای مختلف ایران برای ششمین روز متوالی در اعتراض به وضعیت اقتصادی و سیاسی کشور ادامه یافت.
در این اعتراضها بر اساس گزارشها تاکنون دستکم ۲۱ نفر کشته و بیش از هزار نفر بازداشت شدهاند.
چند شهرستان استان اصفهان از جمله شاهینشهر، خمینیشهر، نجفآباد، قهدریجان، فولادشهر و کهریزسنگ از جمله ناآرامترین مناطق در روزهای اخیر گزارش شدهاند.
روز دوشنبه ویدئوهایی در شبکههای اجتماعی منتشر شد که از درگیریهای شدید در شهر قهدریجان و حمله به پایگاه پلیس در این شهرستان حکایت داشت. در این درگیریها دستکم شش تن کشته شدند.
فرماندار فلاورجان در استان اصفهان دربارهٔ وقایع قهدریجان گفته بود که «مأموران پاسگاه تا لحظه ورود اغتشاشگران به حیاط کلانتری با آنها مدارا کردند، اما وقتی آشوبگران قصد خلع سلاح مأموران را داشتند با قاطعیت برخورد شد و تعدادی کشته شدند.»
گزارش شده که شماری از معترضان این شهرستان در همان روز به بنیاد آیتالله خامنهای نیز حمله کرده و ساختمان آن را به آتش کشیدند.
در کهریزسنگ شهرستان نجفآباد نیز آنطور که خبرگزاری فارس گزارش کرده، شلیک با اسلحه شکاری به سمت نیروهای انتظامی و امنیتی منجر به زخمی شدن چند نفر و کشته شدن یک نیروی سپاه پاسداران شد.
در شاهینشهر و خمینیشهر نیز به ترتیب سه و دو نفر کشته شدند. بر اساس گزارشها یکی از قربانیان خمینیشهر پسری نوجوان بودهاست.
گزارش دیگری نیز حاکی است که معاون سیاسی امنیتی استاندار لرستان از بازداشت فردی که به گفته وی با «رها کردن» خودروی آتشنشانی موجب اصابت آن به دو شهروند و مرگ آنها شد، خبر دادهاست.
به گفته وی، نیروهای وزارت اطلاعات، «عامل اصلی این حادثه {را} شناسایی و در خارج از استان» دستگیر کردند.
پیش از این اخباری مبتنی بر کشتهشدن دو نفر و زخمیشدن دستکم شش نفر در اعتراضهای شهرستان دورود منتشر شده بود.
پس از گذشت شش روز از اعتراضهای خیابانی در ایران، گزارشها حاکی از آرام شدن تهران به دلیل حضور گسترده نیروهای انتظامی و امنیتی در خیابانها است.
با این حال کماکان ناآرامیهای پراکنده در شهرهای مختلف استانهای البرز، فارس خوزستان و کردستان در جریان است.
رهبر جمهوری اسلامی، شورای عالی امنیت ملی، حسن روحانی و تعداد قابل توجهی از چهرههای اصلاحطلب و نیز مجمع روحانیون مبارز، «دشمن» و عوامل خارجی را به دست داشتن در اعتراضهای اخیر در ایران متهم کردهاند.
با استفاده از گزارشهای خبرگزاری صداوسیما و فارس و رادیوفردا