گفت وگوی تلفنی ترزا می با ترامپ؛ بریتانیا بر پایبندی به برجام تاکید کرد

ترزا می در گفت وگوی تلفنی با دونالد ترامپ بر اهمیت نظارت دقیق و اجرای درست توافق هسته ای با ایران تاکید کرد.

ترزا می، نخست وزیر بریتانیا در گفت وگوی تلفنی خود با دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا بر تعهد مستحکم لندن به توافق هسته ای شش قدرت جهانی با ایران، برجام،تاکید کرده است.

در حالی نخست وزیر بریتانیا با رییس جمهوری أمریکا تلفنی صحبت کرده است که دونالد ترامپ طی هفته های اخیر نسبت به پایبندی واشینگتن نبست به توافق هسته ای با ایران ابراز تردید کرده است. دونالد از توافق هسته ای با ایران را «مایه شرمساری» آمریکا خوانده و قرار است طی روزهای آینده راهبرد نهایی در قبال با ایران را اعلام کند.

به گزارش رویترز، دفتر نخست وزیر بریتانیا در بیانیه ای اعلام کرده است: تراز می در گفت وگوی خود با دونالد ترامپ « برتعهد مستحکم بریتانیا به همراه متحدان اروپایی در قبال توافق (هسته ای با ایران ) تاکید کرد.»

در بیانیه نخست وزیر بریتانیا آمده است : خانم ترزا می در این گفت وگو همچنین بر اهمیت نظارت دقیق و اجرای درست توافق هسته ای تاکید کرد.

این بیانیه اضافه کرده است، همچنین دو طرف توافق کردند تا پیش از اعلام نظر رییس جمهوری آمریکادر خصوص پایبندی ایران به برجام، تیم های دو کشور بایکدیگر در تماس باشند.

آمریکا به همراه بریتانیا، آلمان فرانسه، چین، و روسیه توافق «برنامه جامع اقدام مشترک»، برجام، با ایران را در تیرماه سال ۱۳۹۴ امضا کردند. طبق این توافق، ایران بخشی هایی از برنامه هسته ای خود را متوقف کرد و در مقابل تحریم‌های هسته‌ای علیه این کشور تعلیق شد.

اما این در حالی است که رئیس‌جمهوری آمریکا و دیگر مقام های این کشور ناخشنودی خود از این توافق را اعلام کرده اند.

در همین زمنیه مقام های آمریکایی از احتمال ارسال‌نشدن تائیدیه دولت آمریکا به کنگره، در روزهای آینده، خبر می‌دهند. یک مقام بلندپایه آمریکایی که به رویترز گفته‌ بود، دونالد ترامپ تاییدیه پایبندی ایران به توافق هسته‌ای با شش قدرت جهانی، را صادر نخواهد کرد و با این تصمیم سرنوشت برجام را عملا به کنگره واگذار خواهد کرد.

این در حالی است که سخنگوی کاخ سفید نیز گفته‌است دولت ترامپ در تلاش برای در پیش گرفتن راهبردی جامع برای مقابله با اقدامات ایران در خصوص از جمله «بی‌ثبات کردن منطقه»، «حمایت دولتی از تروریسم» و «آزمایش‌های موشکی» است.

گفته می شود که رئیس‌جمهوری آمریکا راهبرد تازه در قبال ایران را اعلام خواهد کرد و در این راهبر تازه همه رفتارهای این کشور از جمله آزمایش‌های موشکی، «حمایت از ترویسم» و حملات سایبری را در نظر خواهد داشت.