واکنش ایران به سخنان پومپئو: ملاک ما تغییر رفتار آمریکاست نه بازی با کلمات

عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی گفته‌های وزیر خارجه آمریکا مبنی بر مذاکره بدون پیش شرط با ایران را «بازی با کلمات پنهانی» خواند و گفت که «تغییر رویکرد کلی و رفتار عملی ایالات متحده آمریکا در قبال ملت ایران ملاک است».

به گزارش خبرگزاری ایرنا، عباس موسوی روز یکشنبه ۱۲ خرداد گفت: «برای جمهوری اسلامی ایران بازی با کلمات و بیان اهداف پنهانی در قالب کلمات جدید ملاک عمل نیست؛ بلکه تغییر رویکرد کلی و رفتار عملی ایالات متحده آمریکا در قبال ملت ایران ملاک است».

وی تاکید کرد که سخنان آقای پومپئو مبنی بر تداوم کارزار فشار حداکثری بر ایران «نشان دهنده تداوم رویکرد نادرست قبلی است که لازم است اصلاح شود».

وزیر خارجه آمریکا روز یکشنبه گفت که دولت ترامپ آماده است با ایران «بدون هیچ پیش‌شرط» وارد مذاکره شود، اما افزود که ایالات متحده به کارزار «فشار حداکثری» بر جمهوری اسلامی ادامه خواهد داد.

با این حال محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، در مصاحبه با شبکه ای‌بی‌سی آمریکا که پیش از این سخنان آقای پمپئو ضبط شده، گفته که مذاکره ایران و آمریکا محتمل نیست.

وی تاکید کرد: «صحبت کردن با تداوم فشار بر ایران ممکن است در بنگاه‌های املاک جواب دهد اما برای تعامل با ایران کار نمی‌کند».

وزیر خارجه ایران در پاسخ به این سئوال که اگر بخواهید پیام مستقیمی به رئیس‌جمهوری آمریکا بدهد آن پیام چه خواهد بود، گفت: «پیش از این گفته‌ام، هرگز تهدید ایران جواب نخواهد داد. هرگز یک ایرانی را تهدید نکنید، تلاش کنید احترام بگذارید، شاید کار کند».

آقای ظریف روز جمعه ۱۰ خرداد نیز با تاکید بر اینکه، سیاست دولت آمریکا «نمایش گفت‌وگو و آمادگی برای مذاکره» است، گفته بود که اگر سیاست فشار آمریکا به ایران متوقف شود، «جو کاملا تغییر خواهد کرد».

حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، نیز روز یکشنبه گفت: «اگر با احترام کامل و در چارچوب مقررات بین‌المللی کنار میز مذاکره بنشیند، ما اهل منطق و مذاکره‌ایم. نه اینکه فرمان مذاکره صادر کند؛ در آن صورت ما تابع نخواهیم بود».

آقای روحانی روز هشتم خرداد نیز گفته بود که اگر واشینگتن تحریم‌ها را لغو کند، راه مذاکره نیز باز می‌شود.

در همان روز اما علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، تاکید کرده بود که حکومت تهران با آمریکا «مطلقا» مذاکره نخواهد کرد و به ویژه مذاکره بر سر برخی موضوع‌ها را امری «ناموسی» می‌داند.

دولت ترامپ ۱۸ اردیبهشت پارسال از برجام خارج شد و دلیل آن را «نقض روح این توافق»، فعالیت‌های موشکی بالستیک و نقش منفی تهران در خاورمیانه دانست.

ایران نیز دو هفته پیش اعلام کرد که در عین پایبندی به برجام برخی تعهدات خود در این توافق را «کاهش» خواهد داد.

براساس گزارش خبرگزاری‌های ایرنا و ایسنا، شبکه ان.بی.سی و سایت رادیو فردا/ ا.م / ک.ر