اعتراض برخی نمایندگان به سخنان احمدی نژاد در نشست بررسی کابینه

محمود احمدى نژاد در دومین نطق روز اول در دفاع از كابینه دهم، مخالفت اصولگرایان مجلس با وزیران پیشنهادى را به باد انتقاد گرفته بود.

محمود احمدى نژاد در دومین نطق روز اول در دفاع از كابینه دهم، مخالفت اصولگرایان مجلس با وزیران پیشنهادى را به باد انتقاد گرفته بود.

دومین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی محمود احمدی نژاد، روز دوشنبه در حالی پایان یافت که برخی نمایندگان شاخص اصولگرا به سخنان آخر وقت روز یکشنبه احمدی نژاد واکنش نشان دادند.

محمود احمدى نژاد در دومین نطق روز اول در دفاع از كابینه دهم، مخالفت اصولگرایان مجلس با وزیران پیشنهادى را به باد انتقاد گرفته بود.

در نشست روز یكشنبه مجلس شوراى اسلامى، احمد توكلى، على مطهرى و محمد رضا باهنر كه از چهره هاى شاخص اصولگرایان به شمار مى روند كابینه جدید محمود احمدى نژاد را ضعیف، نامتناسب بودن وزیران با تخصص ها و بى تجربه بودن آنها معرفی کرده و از عدم مشورت با نمایندگان انتقاد كردند.

احمدی نژاد این انتقادها را رد کرده بود و به پاسخگویی به این افراد پرداخت. همین موضع گیری احمدی نژاد باعث شد تا احمد توکلی در ابتدای جلسه روز دو شنبه با انتقاد از سخنان روز گذشته وی، احمدی نژاد را به «تحریف» سخنانش متهم کند.

وی گفت: «آقای احمدی‌نژاد دیروز تصویر مشوه تحریف شده‌ای از سخنان مخالفین ترسیم کردند و سپس آنها را کوبیدند.»

نماینده تهران طی یک تذکر آیین‌نامه‌ای اظهار داشت: «رییس جمهوری روز گذشته حرف بنده را تحریف کردند و یک نسبت ناروا نیز به من دادند.»

وی افزود: «ایشان اول فرمودند که گفته‌اند دانشگاهیان مخالفند یا با مردم نیستند، جمله‌ای که من در نطقم داشتم را اینجا قرائت می‌کنم تا معلوم شود این حرف نسبت ناروایی است که به من داده شده است.»

«در نطقم گفته‌ام آقای احمدی‌نژاد که می‌گوید من با کودک پنج ساله تلفنی صحبت کرده‌ام و نظر دانش‌آموز ده ساله را گرفته‌ام و من اشکالی به این زحمت ایشان وارد نمی‌دانم. ولی وقتی می‌خواهد وقت بگذارد و در مورد تصمیم خودش نمایندگان را توجیه کند، قبل آن تلاش کند نظرات و ملاک‌های خود را به صورت اقناعی با مجلس مطرح کند.»

احمد توکلی، نماینده اصولگرای مجلس
توکلی در سخنان خود گفته بود: «وزیر پیشنهادی علوم رییس ستاد انتخاباتی بود که آن ماجراهای تلخ را در پی داشت. وی از نظر معترضان که گرچه اقلیتی از جمع کثیر مردم را تشکیل می‌دهند، متهم اصلی است. البته بنده این اتهام را ناوارد می‌دانم ولی احساس آن امری واقعی است. به نظر می‌رسد اکثریت دانشگاهیان جزء این دسته هستند. وزارت چنین فردی به واگرایی دانشگاه و دولت کمک می‌کند یا به همگرایی آنها؟»

نماینده تهران در مجلس همچنین گفت: «آقای احمدی‌نژاد فرمودند: می‌گویند چرا با من مشورت نمی‌شود، من کجا گفته‌ام با من مشورت نمی‌شود؟ در نطقم گفته‌ام آقای احمدی‌نژاد که می‌گوید من با کودک پنج ساله تلفنی صحبت کرده‌ام و نظر دانش‌آموز ده ساله را گرفته‌ام و من اشکالی به این زحمت ایشان وارد نمی‌دانم. ولی وقتی می‌خواهد وقت بگذارد و در مورد تصمیم خودش نمایندگان را توجیه کند، قبل آن تلاش کند نظرات و ملاک‌های خود را به صورت اقناعی با مجلس مطرح کند.»

گزارش خبرگزاری های ایران حاکی است که در نوبت عصر محلس نیز الیاس نادران، نماینده تهران، ضمن تذکری آیین نامه ای از توزیع یک نظرسنجی به سفارش محمدرضا رحیمی، معاون پارلمانی ریاست جمهوری، و با امضای محمدرضا تاج‌الدینی، عضو هیأت رئیسه مجلس، به شدت انتقاد کرد.

لاریجانی، رییس مجلس با اظهار این‌که قبلاً نیز چند تن از نمایندگان با مراجعه به وی، از انجام چنین نظرسنجی خبر داده بودند، اقدام تاج‌الدینی را «تخلف» دانسته و مسئول این گونه امور در هیأت رئیسه را نماینده دیگری عنوان کرد و خواستار جمع‌آوری این نظرسنجی شد.

در دقایق پایانی نشست روز دوشنبه نیز، داریوش قنبری از فراکسیون اقلیت طی تذکری آیین نامه ای گفت: «دیروز رییس‌جمهور صحبت‌هایی نامتناسب با شان نمایندگان داشت و چندین بار گفت كی ما قانون‌گریزی داشتیم كه باید بگوییم یك مورد از این قانون‌گریزی عدم ارائه گزارش قانون برنامه سالانه است.»

وی گفت: «از ابتدای مجلس تاكنون چندین بار تذكر داده‌ایم كه گزارش قانون برنامه از سوی رییس‌جمهور باید ارائه شود و ماده 157 برنامه بودجه نیز بر این مساله تصریح دارد، اما متاسفانه چند سال است كه این اتفاق نیفتاده و تنها یك بار در طول دولت نهم گزارشی از قانون برنامه داشتیم.»

مخالفت ها با وزیر اطلاعات

بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در مجلس روز دوشنبه برای دومین روز ادامه یافت و از جمله چالش برانگیز ترین مباحث مطرح شده، مخالفت برخی نمایندگان با حیدر مصلحی، وزیر پیشنهادی برای وزارت اطلاعات بود.

حیدر مصلحی، وزیر پیشنهادی اطلاعات در سخنانی، برخورد با «ناتوی فرهنگی» را یکی از اولویت های برنامه وزارت اطلاعات در دولت دهم دانست.
در این جلسه، مصطفی کواکبیان، نماینده سمنان و عضو فراکسیون اقلیت، از وزیر پیشنهادی در مورد «نهادهای موازی اطلاعاتی» پرسید.

وی در بخشی از سخنان خود گفت: «دیدم در برنامه‌ها در کمیسیون امنیت، ‌تاکیدی شد برای شورای هماهنگی اطلاعات، این بدان مفهوم است که می‌خواهیم همچنان دستگاه‌های موازی اطلاعات باشد و لذا یک شورای هماهنگی هم ایجاد می‌کنیم برای اینکه آنها را هماهنگ کند.»

آقای کواکبیان به برکناری های هفته های اخیر در وزارت اطلاعات اشاره کرد و خطاب به آقای مصلحی گفت: «اگر تغییرات پس از انتخابات در وزارت اطلاعات را می‌پذیرید به این مفهوم است که می‌خواهید وزیری مسلوب‌الاراده باشید.»

جمشید انصاری، نماینده‌ زنجان و عضو دیگر فراکسیون اقلیت، نیز در سخنان خود به عنوان مخالف وزیر اطلاعات گفت: «متاسفانه در طول یک ماه گذشته شاهدیم با تغییر وزیر سابق اطلاعات تغییرات گسترده‌ای در سطح بالای مدیریتی این وزارتخانه اتفاق افتاده و تعدادی از مدیران باتجربه از مجموعه‌ مدیریت ارشد وزارتخانه کنار رفته اند.»

آقای انصاری در سخنان خود به بندی از برنامه های وزیر پیشنهادی اطلاعات اشاره کرد و گفت: «ایشان در بند مذکور اجرای فرامین و منویات مقام معظم رهبری و رییس‌جمهور محترم را ذکر کردند، البته در این‌که اجرای فرامین مقام معظم رهبری بر تمام دستگاه‌ها فرض است جای بحث نیست اما برای وزارتخانه‌ای که باید فراقوه‌ای عمل کند اجرای منویات رییس دولت به نظر می‌رسد جای اشکال است.»

این انتقاد در حالی مطرح می شود که برخی صاحب نظران تغییرات در سطح وزیر اطلاعات و معاونت های این وزارتخانه را به نوعی «تسویه» برخی کادرهای اطلاعاتی می دانند که با احمدی نژاد هماهنگ نیستند.

روح‌الله حسینیان نماینده تهران نیز در دفاع از وزیر پیشنهادی سخنرانی کرد و وی را «صالح‌ترین فرد برای منصب وزارت اطلاعات» دانست.

بر اساس گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، حیدر مصلحی، وزیر پیشنهادی اطلاعات در سخنانی، برخورد با «ناتوی فرهنگی» را یکی از اولویت های برنامه وزارت اطلاعات در دولت دهم دانست.

«ناتوی فرهنگی» عنوانی است که از چند سال پیش ابتدا از سوی آیت الله خامنه ای مطرح و سپس توسط روزنامه کیهان و رسانه های هم جهت در مورد گروه های اصلاح طلب و فعالان رسانه ای مورد استفاده قرار گرفت.