نتانیاهو: جنگ با حماس تا زمان رسیدن به «سه هدف» نباید متوقف شود

نخست‌وزیر اسرائیل روز شنبه ۱۶ دی گفت که جنگ علیه گروه افراطی حماس تا رسیدن به سه هدف مدنظر این کشور «نباید متوقف شود.»

حماس توسط آمریکا و کشورهای اروپایی به عنوان سازمان تروریستی شناخته می‌شود.

بنیامین نتانیاهو در بیانیه‌ای این سه هدف را «نابودی حماس، بازگشت گروگان‌های ما و تضمین این که نوار غزه دیگر تهدیدی برای اسرائیل نخواهد بود» ذکر کرد.

در این بیانیه همچنین آمده است که اسرائیل به حماس در «هیچ کجا «مصونیت تخواهد داد» و این کشور برای برقراری امنیت در شمال و جنوب اسرائیل در حال نبرد است.

نخست‌وزیر اسرائیل می‌گوید برای رسیدن به این هدف باید سایر مسائل را کنار گذاشت و همه نیروها متحد شوند تا «پیروزی به دست آيد.»

این در حالی است که ارتش اسرائیل و سازمان امنیت داخلی این کشور روز شنبه اعلام کردند اسماعیل سراج، فرمانده گردان «نصرت» گروه حماس و معاونش، احمد وهابه، را در جریان یک حمله هوایی در نواز غزه از پا درآورده‌اند.

در بیانیه مشترک ارتش و شباک آمده است که اسماعیل سراج پیش‌تر فرمانده گردان «نخبه» حماس بود و در ساخت راکت برای حمله به اسرائیل نقش داشت.

در این بیانیه اشاره شده است که گردان «نصرت» که مقرش در مرکز نوار غزه است، در کشتن غیرنظامیان اسرائیلی در کیبوتص بئری در روز ۱۵ مهر و در جریان یورش نیروهای حماس به خاک اسرائیل نقش داشته است.

ساعاتی پیش‌تر ارتش اسرائیل مدعی شده بود در عملیات خود «تسلیحات و مهمات در میان کیسه‌های غذایی آژانس امدادرسانی سازمان ملل متحد» یافته و همچنین به شبکه «تونل تروریستی» در زیر مجتمع استخرهای المپیکی باریکه غزه رسیده است.

بیشتر در این باره: تمرکز اسرائیل بر «تونل‌های تروریست‌ها» و «عملیات ویژه» همزمان با سفر بلینکن

این در حالی است که وزیر دفاع اسرائیل روز پنجشنبه از نقشه اسرائیل برای مرحله سوم جنگ غزه خبر داد که بر اساس آن تمرکز نیروهای ارتش این کشور در شمال این باریکه بر «یورش، نابودی تونل‌های تروریستی، فعالیت‌های هوایی و زمینی و عملیات ویژه» خواهد بود.

یوآو گالانت گفت ارتش اسرائیل در جنوب نوار غزه بر تعقیب رهبران حماس «تا هر زمان که لازم باشد» ادامه خواهد داد و سربازان این کشور در مناطق جنوبی غزه باقی می‌مانند تا زمینه آزادی گروگان‌های در بند حماس را فراهم کنند.

او در ادامه گفت مرحله چهارم عملیات موسوم به «روز بعد» است که شامل بعد از جنگ با گروه حماس می‌شود و بر اساس آن قرار نیست غزه توسط این گروه اداره شود و «تهدید امنیتی برای شهروندان اسرائیلی» باشد.

وزیر دفاع اسرائیل همچنین گفت برای دوران پس از جنگ باید یک سازوکار کنترل مدنی در غزه ایجاد شود که ضمن همکاری اسرائیل، مصر، فلسطینیان و نیروهای چند ملیتی به رهبری آمریکا و با مشارکت کشورهای اروپای غربی و کشورهای عربی میانه‌رو، در بازسازی غزه مشارکت کنند.