به دنبال انتشار گزارش هایی در خصوص احتمال عملیات نظامی مشترک ایران و ترکیه «علیه گروههای شبه نظامی کرد»، قرارگاه حمزه نیروی زمینی سپاه پاسداران، روز سه شنبه ۳۱ مردادماه اعلام کرده است که «برنامه ای» برای عملیات در خارج از مرزهای ایران ندارد.
به گزارش خبرگزاری مهر، روابط عمومی قرارگاه حمزه نیروی زمینی سپاه پاسداران تاکید کرده است: «ما هیچ برنامه عملیاتی در خارج از مرزهای جمهوری اسلامی ایران برنامهریزی نکردهایم، ولی همچون گذشته با هرگروه، تیم یا فردی که قصد نفوذ به خاک جمهوری اسلامی ایران را برای اقدامات ضدامنیتی و یا تروریستی داشته باشند بهشدت برخورد خواهیم کرد.»
پیش از این گزارش شده بود که رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری ترکیه، گفته است که ایران و ترکیه در جریان سفر اخیر سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران به آنکارا درباره انجام عملیات نظامی مشترک علیه گروههای شبه نظامی کرد با هم رایزنی کردهاند.
رجب طیب اردوغان اضافه کرده بود: «مبارزه موثر علیه حزب شورشی کارگران کردستان (پ کا کا) و شاخه ایرانی آن، پژاک، از طریق عملیات نظامی مشترک با ایران امکانپذیر است».
این در حالی است که روابط عمومی قرارگاه حمزه نیروی زمینی سپاه گفته است: «علیرغم آن که جمهوری اسلامی ایران برنامهای برای انجام اقدامات عملیاتی گسترده در خارج از مرزهای خود ندارد، اما چنانچه هر یک از گروهکهای تروریستی که از سالهای پیش تاکنون در اردوگاه های خود در شمالعراق خزیده بودند و طی سال گذشته و امسال با حمایتها و پشتیبانیهای دشمنان جمهوری اسلامی ایران به دنبال ایجاد ناامنی در خاک کشورمان بودند، قصد انجام کوچکترین حرکتی برای ایجاد ناامنی در مرزهای ما را داشته باشند، با پاسخ شدید و کوبنده ما روبرو شده، عقبههای آنها در هر نقطهای باشد مورد هدف قرار خواهد گرفت.»
محمدحسین باقری هفته گذشته در راس یک هیات نظامی دیداری سه روزه از ترکیه داشت و در این سفر علاوه بر مذاکره با ژنرال خلوصی آکار، همتای ترک خودبا رجب طیب اردوغان نیز ملاقات کرد.
روزنامه «صباح» ترکیه نیز در خصوص گفت وگوهای بین مقام های نظامی دو کشور نوشته بودکه طرفین در این مذاکرات درباره انجام تلاشهای مشترک برای مقابله با عبور غیرقانونی «اعضای گروههای تروریستی» از مرزهای دو کشور به توافق رسیدند.
طی سال های اخیر استانهای غربی ایران شاهد درگیری نیروهای امنیتی ایران با گروههای مسلح مخالف جمهوری اسلامی از جمله حزب دمکرات کردستان ایران واعضای حزب حیات آزاد کردستان، موسوم به پژاک بوده است.
سال گذشته به دنبال درگیری در این مناطق، گزارشهایی درباره گلولهباران مناطق مرزی بین «اقلیم کردستان عراق و کردستان ایران» منتشر شد و نچیروان بارزانی، نخستوزیر اقلیم کردستان، «نگرانی عمیق» خود را از اقدام ایران ابراز کرد.
پس از گلوله باران این مناطق، دو هیات از کردستان عراق به ایران سفر و با علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و دیگر مقامات جمهوری اسلامی دیدار کردند.
مقامهای اقلیم کردستان عراق در دیدار با مقامهای جمهوری اسلامی تاکید کردند، به احزاب اپوزیسیون کُرد اجازه نخواهند داد که از خاک اقلیم کردستان، برای جمهوری اسلامی چالش امنیتی ایجاد کنند.
این احزاب از سوی جمهوری اسلامی به «تجزیهطلبی» و «ارتباط با بیگانگان» متهم میشوند. آن سوتر اما این احزاب هم جمهوری اسلامی را به نقض حقوق انسانی کردها در ایران متهم میکنند و می گویند هدفشان پیگیری حقوق کردها است.