یک مقام آمریکایی گفته است کره شمالی بامداد روز جمعه ۱۱ مرداد یک آزمایش موشکی تازه انجام داد که مشابه دو آزمایش موشکی این کشور طی هشت روز گذشته بود.
رئیس ستاد مشترک ارتش کره جنوبی نیز تایید کرده است که کره شمالی ساعت ۲:۵۹ و ۳:۲۳ بامداد جمعه به وقت محلی دو سلاح پرتاپی کوتاه برد را از استان هامگیونگ جنوبی به سمت دریای شرقی شلیک کرده است.
به گزارش شبکه «ای بی سی»، مقامهای آمریکایی معتقدند که آزمایشهای موشکی تازه کره شمالی نوعی اعتراض این کشور به برگزاری مانور نظامی مشترک کرهجنوبی و آمریکا در آبهای شبه جزیره کره است.
کره شمالی پنجشنبه هفته گذشته یک موشک کوتاه برد را آزمایش کرد. سپس روز چهارشنبه هم آزمایش دیگری انجام داد که به گزارش خبرگزاری رسمی کره شمالی کیم جونگاون، رهبر آن کشور بر آزمایش «موشکانداز چندگانه هدایتشونده» که «بهتازگی توسعه یافته» نظارت کردهاست.
رویترز میگوید، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، کوشید سومین آزمایش موشکی کره شمالی طی هشت روز گذشته را کم اهمیت جلوه دهد و گفت، اینها موشکهای کوتاه برد و استاندارد بودند و تاثیری بر تصمیم وی برای مذاکره با پیونگ یانگ نخواهند داشت.
دونالد ترامپ در گفت وگو با خبرنگاران در کاخ سفید و در پاسخ به پرسشی در خصوص آزمایش تازه کره شمالی گفت که آزمایشهای تازه ناقض قولهایی که کیم جونگ اون به او داده، نیست.
رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرد: سلاحهایی که آزمایش شدند «موشکهای کوتاه برد بودند. ما هرگز بر سر آنها توافق نداشتهایم. برای من (اینها) مسالهای نیستند. باید ببینم چه پیش خواهد آمد. اما اینها موشکهای کوتاه بردند و خیلی استاندارد هستند.»
دونالد ترامپ در پاسخ به پرسش دیگر در خصوص تمایل به ادامه مذاکره با کره شمالی به رغم آزمایشهای موشکی تازه تاکید کرد: حتما. به این دلیل که اینها موشکهای کوتاه برد هستند و ما در این خصوص صحبت نکردیم بلکه در خصوص هستهای صحبت کردیم. خیلی از کشورهای دیگر موشکهای کوتاه برد را آزمایش میکنند.
با این حال، مقامهای نظامی کره جنوبی هفته جاری گفته بودند که موشکهای کوتاهبردی روز پنجشنبه هفته گذشته کره شمالی آزمایش کرد شبیه موشک اسکندر روسی بودند.
اسکندر از موشکهای بالیستیک پیشرفته در جهان بهشمار میرود.
قطعنامههای شورای امنیت در مورد کره شمالی که اجرای آنها همچنان ادامه دارد، آزمایش موشکهای بالیستیک توسط آن کشور را ممنوع کردهاست.
کره شمالی به رغم تمایل به ادامه مذاکرات اتمی با ایالات متحده، و با وجود اظهارات لفظی مثبت رهبران دو کشور از دیگری و ارسال نامه به همدیگر، اما از عملکرد آمریکا انتقاد میکند.
دولت آمریکا نیز از سوی دیگر تاکید کرده فشارها بر کره شمالی تا زمانی که زرادخانه اتمی و موشکهای بالستیک پابرجا هستند، ادامه خواهد یافت.
آنطور که از سخنان و اظهارات مقامهای دو کشور، تحلیلها و برآوردها بر میآید کره شمالی خواستار خلع سلاح اتمی خود در روندی «گام به گام» است در حالی که واشینگتن خواستار پاکسازی اتمی در درجه اول، و سپس برچیدن تحریمها شدهاست.
ترامپ و کیم، سال پیش در دیداری در سنگاپور بر سر حرکت در مسیری غیر اتمی شدن شبهجزیره کره توافق کردند. دیدار دوم آنها در هانوی، پایتخت ویتنام، اما بدون دستیابی به سند و توافقی مکتوب پایان یافت.