شرکت سیکورسکی از زیر مجموعه لاکهید مارتین، بزرگترین شرکت سازنده تسلیحات و تجهیزات نظامی آمریکا، گفته است که درحال مطالعه و ارزیابی احتمال فروش هلی کوپترهای تجاری و غیر نظامی به ایران است.
به گزارش روز جمعه رویترز، این شرکت اعلام کرده است، ایران بازار کوچکی محسوب می شود و برای چنین اقدامی نیاز به دستور العمل و راهنمایی دولت آمریکا وجود دارد.
طبق این گزارش شرکت هواپیما سازی بوئینگ به همراه لاکهید مارتین و نخستین شرکتهای آمریکایی هستند که موضوع فروش محصولات خود به ایران را برای نخستین بار پس از انقلاب در سال ۱۳۵۷مورد بررسی قرار می دهند.
ناتالی پروایت، معاون رئیس فروش و بازاریابی شرکت سیکورسکی می گوید که این شرکت درخواستهای بسیاری را از مشتریان فعلی خود، شرکتهای عملیاتی و استیجاری، برای همکاری در خصوص هلی کوپترها در ایران دریافت کرده است .
وی اضافه کرده است: هلی کوپترهای «اس ۷۶» یاهلی کوپترهای «اس ۹۲» که قابلیت پرواز طولانی را دارند می توانند گزینههای مناسبی برای ایران باشند.
ناتالی پروایت اذعان کرده است، از آنجا که فعالیتها نفتی ایران در دریاها به گسترده نیست، به همین دلیل بخش صعنت نفت ایران نیاز به کارگیری تعداد زیادی از هلی کوپتر ندارد.
معاون رئیس فروش و بازاریابی شرکت سیکورسکی در ادامه گفته است: پیش از آغاز هرگونه اقدامی در این راستا می خواهیم بدانیم براساس خط مشی دولت آمریکا ما قادر به چه کار هایی هستیم و چه کارهایی را نمی توانیم انجام بدهیم.
به گزارش رویترز، اظهارات ناتالی پروایت حاکی از آن است که شرکت لاکهید مارتین برای نخستین بار در حال مطالعه همکاری احتمالی با ایران است.
پیشتر شرکت هواپیما سازی بوئینگ نیز مساله فروش هواپیما مسافربری به ایران را مورد بررسی قرار داده و هیاتی از این شرکت برای مذاکره با مقامهای ایران فروردین ماه امسال به تهران سفر کرد.
باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، به دنبال توافق هستهای ایران و شش قدرت جهانی، در دیماه پارسال طی فرمانی مجوز فروش هواپیما مسافربری به ایران را صادر کرد. سپس وزارت خزانهداری ایالات متحده نیز پنجم فروردین ماه با صدور «مجوز کلی»برای فروش هواپیمای مسافربری به ایران به شرکتهای آمریکایی اجازه داد، پس از بیش از سه دهه به ایران هواپیما بفروشند.
این در حالی است که پیشتر سه نماینده کنگره آمریکا ازشرکت هواپیماسازی بوئینگ خواستند به ایران هواپیما نفروشد. این نمایندگان می گویند،در صورت تحقق این معامله، ایران به عنوان «کشور عمده حامی تروریسم» از این هواپیماهای مسافربری برای دستیابی به اهداف خود استفاده خواهد کرد.