خالد الفالح، وزیر نفت عربستان، می گوید با درنظر گرفتن پایبندی به تعهد کاهش تولید و پیش بینی افزایش تقاضای جهانی، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) احتمالا نیازی به تمدید توافق کاهش تولید نفت با دیگر کشورهای تولیدکننده ندارد.
به گزارش بلومبرگ، الفالح روز دوشنبه ۲۷ دی ماه در ابوظبی و در حاشیه اجلاسی به خبرنگاران گفت که تعادل در بازار نفت بایستی تا پایان نیمه نخست سال جاری برقرار شود. به گفته او، تقاضا در تابستان افزایش خواهد یافت و اوپک می خواهد اطمینان حاصل کند که عرضه به بازار در شرایط مطلوب است.
وی گفت که «با در نظر گرفتن سطح پایبندی مشاهده شده وپیش بینی مربوط به تقاضا، نیازی در این مورد نمی بینیم. روند تعادل بازار که به آرامی در سال ۲۰۱۶ آغاز شد در نیمه سال به اوج می رسد. البته، متغیرهای زیادی از حالا تا ماه ژوئن وجود دارند که ما در آن زمان آنها را ارزیابی خواهیم کرد».
قرار است در ماه می، عربستان سعودی و دیگر کشورهای عضواوپک در وین ملاقاتی داشته باشند تا به ارزیابی بازار و سیاست تولید بپردازند.
اعضای اوپک همچنین با دیگر کشورهای عمده غیر عضو در اواخر این ماه در وین گرد هم می آیند تا پایبندی به برنامه کاهش تولید را با هدف کاهش ذخایر و افزایش قیمتها بررسی کنند. امروز، نفت خام برنت با ۱۰ سنت کاهش بشکهای ۵۵ دلار و ۳۵ سنت معامله شد.
تصمیم اوپک در ۳۰ نوامبر مبنی بر کاهش تولید، معکوس سیاست دوساله این سازمان بود که به اعضا اجازه می داد تا حد امکان تولید کنند تا فروش خود را به حداکثر برسانند. آن سیاست منجر به ایجاد اشباع در بازار شده بود. اوپک، به همراه ۱۱ کشور تولید کننده غیر عضو شامل روسیه در جستجوی کاهش عرضه روزانه به میزان ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه است. کاهش تولید در اول ژانویه آغاز شد و تا ماه ژوئن ادامه خواهد داشت.
به گفته وزیر نفت عربستان، همه مشارکت کنندگان آمادگی خود را برای تمدید این مدت در صورت لزوم اعلام کرده اند. اما احتمالا نیازی به ادامه طرح نخواهد بود. تقاضا در تابستان افزایش خواهد یافت. «ما نمی خواهیم باعث ایجاد کمبود در بازار شویم، بنابراین، تمدید طرح فقط در صورت نیاز انجام خواهد شد».
الفالح می گوید دو سال «آشفتگی در بازار» منجر به بستن قرارداد کاهش تولید شد. کاهش سرمایه گذاریها و سود، اقدام مشترک به وسیله تولیدکنندگان عضو و غیر عضو اوپک را ضروری کرد. او از موفقیت طرح اطمینان دارد و می گوید برخی کشورها بیش از میزان تعهدشان تولید را کاهش داده اند و زمانی که میزان ذخایر استراتژیک نفت جهانی به حد متوسط پنج ساله گذشته بازگردد، اوپک ادامه طرح را متوقف می کند.
چهار روز قبل نیز الفالح گفته بود که عربستان سعودی تولید روزانهاش را به کمتر از ۱۰ میلیون بشکه کاهش داده است، که زیر مقدار هدف گذاری شده است و تولید این کشوردر حال حاضرکمترین مقدار در ۲۲ ماه گذشته است. عربستان، بزرگترین صادرکننده نفت در جهان، موافقت کرده است تولید روزانهاش را تا ۴۸۶ هزار بشکه کاهش داده و به ۱۰ میلیون و ۵۸ هزار بشکه برساند. الفالح می گوید «ما اکیدا پایبند به تعهداتمان هستیم و تولید را در سقف تعیین شده، و حتی کمتراز آن، نگه خواهیم داشت».