موافقت سازمان مجاهدين خلق با آغاز انتقال ساکنان اردوگاه اشرف

نیروهای سازمان مجاهدین خلق در اردوگاه اشرف

سازمان مجاهدين خلق ايران روزپنجشنبه موافقت خود را با آغاز انتقال ساکنان اردوگاه اشرف به اردوگاه حريه (آزادی) در بغداد، پايتخت عراق، اعلام کرده است.

در بيانيه سازمان مجاهدين خلق تصريح شده است که مريم رجوی، يکی از رهبران اين گروه، پس از کسب اطلاع از «توصيه و اطمينان های خانم (هيلاری) کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا»، از ساکنان اردوگاه اشرف خواسته است تا ۴۰۰ نفر از آنها طی روز های آينده به اردوگاه حريه بروند.

در همين زمينه، ويکتوريا نولند، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا، نيز روز پنجشنبه در بيانيه ای جابه جايی داوطلبانه ۴۰۰ نفر از ساکنان اردوگاه اشرف به اردوگاه حريه را گامی «حساس» ارزيابی کرده است.

خانم نولند گفته است:«با ورود نخستين گروه از ساکنان اردوگاه اشرف به اردوگاه «حريه»، بلافاصله دفتر کميساريای عالی پناهندگان سازمان ملل می تواند برای بررسی، تعيين و تاييد وضعيت پناهندگی آنها اقدام کند. چنين اقدامی برای خروج ايمن ساکنان اردوگاه «حريه» ضروری است.»

ويکتوريا نولند می گويد، خواست آمريکا اين است که اين انتقال داوطلبانه روز ۱۷ فوريه (جمعه) آغاز شود.

خانم نولند دراين بيانيه تصريح کرده است:« آمريکا ساکنان اردوگاه حريه را رها نخواهد کرد. ما به طور مرتب و منظم از اردوگاه حريه بازديد خواهيم کرد.»

سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا همچنين بر ادامه همکاری با سازمان ملل برای جابه جايی موقت ساکنان اردوگاه اشرف سپس خروج ايمن آنها از عراق تاکيد کرده است.

در همین زمینه، بان گی مون، دبيرکل سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه از دولت عراق خواسته بود تا روند انتقال ساکنان اردوگاه اشرف به اردوگاه جديد را آغاز کند.

در بيانيه دفتر بان گی مون آمده بود:« دبيرکل (سازمان ملل متحد) معتقد است که بدون تاخير بيشتر اکنون زمان روند جابه جايی (ساکنان اردوگاه اشرف) فرا رسيده است.»

اعضای سازمان مجاهدين خلق از ۲۵ سال پيش و در دوران جنگ ايران و عراق در اردوگاه اشرف ساکن شده اند. اين اردوگاه در ۶۵ کيلومتری شمال بغداد قرار دارد.

دولت عراق که مخالف حضور اعضای سازمان مجاهدين خلق در اردوگاه اشرف است بيشتر تا پايان سال ۲۰۱۱ فرصت داده بود تا اعضای مجاهدين خلق اردوگاه اشرف را ترک کنند. به دنبال مذاکرات سازمان ملل متحد با دولت عراق، توافقنامه ای امضا شد که براساس آن مهلت برای خروج مجاهدين خلق از عراق تمديد شد و قرار شد تا اعضای مجاهدين خلق به اردوگاه حریه منتقل شوند.