مذاکرات کنگره و دولت آمریکا بر سر طرح نجات مالی ادامه می یابد

دولت و کنگره آمریکا روز پنجشنبه بر سر جزئیات طرح ۷۰۰ ميليارد دلاری نجات مالی مذاکره کردند و روز جمعه این گفت وگوها ادامه می یابد. (عکس ازAFP )

پس از نشست فوق العاده در کاخ سفيد واشینگتن ميان دولت و قانونگذاران ايالات متحده بر سر جزئیات طرح ۷۰۰ ميليارد دلاری نجات مالی اعلام شده است که این طرح به کار بیشتری نیاز دارد.


در اين جلسه که پنجشنبه به ميزبانی جرج دبليو بوش، ریيس جمهوری آمريکا، برگزار شد، رهبران ارشد کنگره و نامزدهای انتخابات رياست جمهوری آمريکا، سناتور جان مک کين و سناتور باراک اوباما شرکت داشتند.


در همین حال رییس کمیته امور بانکی سنا اعلام کرد که این مذاکرات ساعت یازده روز جمعه ادامه خواهد یافت.


این در حالی است که نمايندگان جمهوريخواه و دمکرات کنگره آمريکا می گويند بر سر اصول طرح ۷۰۰ ميليارد دلاری نجات مالی به توافق دسته يافته اند و احتمالا این طرح تا روز جمعه به تصویب کنگره خواهد رسید.


سناتور کريستوفر داد، رییس کمیته امور بانکی سنای آمریکا، پس از مذاکرات روز پنجشنبه، گفت:«ما بسيارمطمئن هستيم که می توانيم سريع اقدام کنيم».


آقای داد افزود: مذاکره کنندگان سنا و مجلس نمایندگان بر سر طرح نجات مالی به یک «توافق اساسی» دست یافته اند.


در همين زمينه، سناتور باب بنت، از حزب جمهوريخواه، گفت:«اکنون ما برنامه ای داريم که می توانيم در مجلس نمايندگان و سنا به تصويب برسانيم و به امضای رييس جمهور برسد».


آقای بوش در آخرين ساعات روز چهارشنبه در يک برنامه تلويزيونی پس از اشاره به اين که «کل اقتصاد ما در خطر است» از کنگره اين کشور خواسته بود طرح ۷۰۰ ميليارد دلاری را بيدرنگ تصويب کند.


اين در حالی است قانونگذاران آمريکايی روز پنجشنبه گفته اند هنوز موانعی بر سر راه اين طرح وجود دارد.


برخی از نمایندگان کنگره نسبت به پرداخت چنین مبلغی آنهم در فرصت کمی که برای بررسی این طرح وجود ابراز نگرانی کرده اند.


این در حالی بود که پیشتر دانا پرينو، سخنگوی کاخ سفيد، روز پنجشنبه گفته بود که به نظر او «پيشرفت قابل ملاحظه ای» در مسير تصويب اين طرح در کنگره رخ داده است.


نانسی پلوسی، رييس مجلس نمايندگان آمريکا از حزب دمکرات، نيز گفت: توافق آقای بوش با برخی تغييرات همچون محدويت پرداخت حقوق مديران شرکت های بدهکار يک گام مهم بود.


بر اساس طرح «نجات مالی» که به پيشنهاد هنری پاولسون، وزير خزانه داری آمريکا، مطرح شده، دولت به ميزان ۷۰۰ ميليارد دلار املاک و دارايی های شرکت هايی را خريداری خواهد کرد که ارزش اموالشان به دليل رکود در بازار مسکن شديدا افت کرده است.


هدف از اين کار اين است که اين شرکت ها دوباره به ثبات برسند و به دادن وام به مردم تشويق شوند.


بحران مالی آمريکا که از ۱۳ ماه پيش کليد خورده، در هفته های اخير وارد مرحله تازه ای شده و اميدها برای اينکه اين بحران تنها به چند موسسه وام مسکن محدود شود به نااميدی تبديل شده است.


هفته گذشته و با در خطر قرار گرفتن موجوديت بانک «مورگان استانلی»، يکی ديگر از نمادهای وال استريت، بازارهای مالی آمريکا بيش از پيش در بحران فرو رفتند.


به گفته اقتصاد دانان، ريشه اين بحران مالی، وام هايی است که طی مدتی طولانی برای خريد مسکن در اختيار شمار بسيار زيادی از آمريکايی های کم در آمد قرار گرفت.


در پی رکود بازار مسکن، و ناتوانی وام گيرندگان در بازپرداخت اقساط بدهی شان، تعداد قابل ملاحظه ای از موسسات مالی آمريکايی و نيز غير آمريکايی با دشواری های بزرگ مالی روبه رو شدند.


برآورد می شود که در طول سال جاری، شرکت های آمريکايی به اندازه کل بازار سهام سوئيس ارزش خود را از دست داده باشند. ارزش بازار سوييس در حدود ۹۸۸ ميليارد دلار است.