بسياری از مسيحيان کشورهای مختلف جهان در شامگاه چهارشنبه، ۲۴ دسامبر، سالروز تولد عيسی مسيح را جشن گرفتند.
پاپ بنديک شانزدهم، رهبر کاتوليکهای جهان، روز چهارشنبه با روشن کردن شمعی در ميدان سنت پيتر، واتیکان، مراسم جشنهای کريسمس را افتتاح کرد.
پيش از حضور پاپ بنديک شانزدهم در این مراسم، کاردينال ترايسيو برتون، مرد شماره دو واتيکان، از همگان خواست تا برای صلح دعا کنند.
کاردينال ترايسيو برتون گفت:«به همه کسانی که گوش میدهند میگويم، شمع صلح را در درون خود روشن کنيد، روشن کردن شمع کمک خواهد کرد تا ندای فقرا و کسانی که رنج میبرند را بشنويد.»
افتتاحیه جشن های کريسمس واتيکان با برگزاری مراسم سنتی دعا توسط پاپ بنديک شانزدهم ادامه یافت.
پاپ در مراسم دعای نيمه شب ميلاد مسيح خطاب به هزاران زائر در ميدان سنت پيتر واتيکان خواستار پایان دادن به کودک آزاری شد.
بسياری از مسيحيان کاتوليک و پروتستان، کريسمس را در روز ۲۵ دسامبر جشن گرفته و بسياری نيز آن را در شامگاه روز ۲۴ دسامبر برگزار میکنند. اين در حالی است که برخی از مسيحيان ارتدوکس، کريسمس را در روز پنجم ژانويه جشن میگيرند.
در همين زمينه، ورژ درمار ديروسيان، رييس شورای خليفهگری ارامنه اصفهان و حوزه جنوب ایران، به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، ايرنا، گفت: «ارامنه مسيحی ارتدوکس مانند ديگر هم کيشان خود در جهان، يک هفته قبل از سال نو ميلادی از تناول فرآوردههای گوشتی امساک میکنند و در روز عيد، تمام ارامنه پرهيزدار (روزه دار) پس از خواندن سرودهای حضرت مسيح که در انجيل آمده، با نان فطير در آيين موسوم به عشاء ربانی که همان آخرين شام حضرت مسيح است، روزه خود را میشکنند.»
به گزارش ايرنا، بيش از هشت هزار مسيحی در اصفهان زندگی میکنند و مسيحيان ارتدوکس که ۹۹ درصد مسيحيان ايران پيرو اين فرقه هستند، شب پنجم ژانويه تولد عیسی مسيح را جشن میگيرند.
پيام احمدینژاد به مناسبت کريسمس
در همين زمينه، پيام تبريک محمود احمدینژاد، ریيس جمهوری ايران، به مناسبت عيد کريسمس روز ۲۵ دسامبر از شبکه ۴ تلويزيون بريتانيا پخش خواهد شد.
به گزارش خبرگزاریها، آقای احمدینژاد در اين پيام تأکيد کرده است که بسياری از مشکلات جهان ناشی از رهبرانی است که عليه مذهب برخاستهاند.
طبق اين گزارش، آقای احمدی نژاد رهبران مورد خطاب خود را مشخص نکرده است، اما تأکيد کرده است که که اگر امروز عيسی مسيح بود، بدون ترديد عليه بیعدالتی، تروريسم، اشغالگری و فقر اقدام میکرد.
پخش پيام محمود احمدینژاد به مناسبت کريسمس در شبکه چهار بریتانیا از سوی جامعه يهودی در بريتانيا مورد انتقاد قرار گرفته است.
سفير اسرائيل در لندن نيز اقدام شبکه ۴ تلويزيون بريتانيا را محکوم کرده است.
ران پروسور گفته است: شبکه ۴ بريتانيا فرصت بدون چالشی را در اختيار رييس جمهوری کشوری قرار داده است که هولوکاست را انکار میکند و طرفدار نابودی دولت اسرائيل است، کمک مالی در اختيار تروريستها قرار میدهد، کودکان را اعدام می کند و همجنسگرايان را به دار میآويزد.
شبکه چهار تلويزيون بريتانيا طی سالهای اخير به جای پيام ملکه اليزابت دوم، پيام تبريک افراد جنجالی ديگری را پخش کرده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، از سال ۱۹۹۳ که اين برنامه پخش میشود، آقای احمدی نژاد بلندپايهترين فردی است که در اين برنامه حضور خواهد داشت.
بریژيت باردو، هنرپيشه معروف فرانسوی، جسی جکسون، از فعالان سياسی آمريکا، و شخصيت کارتونی مارج سيمپسون از جمله کسانی هستند که پيامهای تبريک شان از اين برنامه پخش شده است.