يک وزير دولت لبنان اعلام کرد کابينه اين کشور روز چهارشنبه دو مصوبه ای که به خشم گروه حزب الله و متحدان اين گروه وهمچنين گسترش نا آرامی در اين کشور منجر شد، را لغو کرده است.
غازی العريدی، وزير اطلاعات لبنان روز چهارشنبه در پايان نشست کابينه اعلام کرد که دولت به در خواست ارتش جواب مثبت داده و دو مصوبه هفته گذشته خود را لغو کرده است.
بحران در لبنان در پی آن آغاز شد که دولت این کشور در جلسه سه شنبه هفته گذشته خود، مسدود کردن شبکه مخابراتی حزب الله و تغيير وفيق شقير، عضو گروه امل و فرمانده امنيتی فرودگاه بيروت، را تصويب کرد.
در جریان درگيری های شش روزه اخير لبنان دست کم ۸۱ نفر کشته شدند.
به دنبال گسترش خشونت در بیروت و در خواست فواد سینیوره، نخست وزیر لبنان، از ارتش این کشور برای توقف ناآرامی ها، ستاد فرماندهی ارتش روز شنبه در بيانيه ای اعلام کرده بود که مسوول امنيتی فرودگاه بيروت مجددا به سر کار باز خواهد گشت و مسئله شبکه مخابراتی حزب الله را با توجه به «مصلحت عمومی و امنيت مقاومت» مورد بررسی قرار خواهد داد.
حزب الله و مخالفان دولت روز شنبه نیروهای شبه نظامی خود را از خیابان های بیروت خارج کردند، ولی اعلام کرده بودند تنها راه بازگشت آرامش به کشور اين است که دولت رسما مصوبات روز سه شنبه را لغو کند.
در همين حال هيئت بلند پايه اتحاديه عرب که در بيروت به سر می برد در ترغیب کابینه لبنان به لغو مصوبات هفته گذشته نقش اساسی داشته است.
هيئت اتحادیه عرب روز چهارشنبه با ائتلاف طرفدار دولت فواد سينيوره، نخست وزير لبنان که از سوی غرب حمايت می شود و مخالفان آن در گروه حزب الله که توسط ايران و سوريه پشتيبانی می شوند، مذاکره و گفت وگو کرده است
اين هيئت که به سرپرستی شيخ حمد بن جاسم بن جابر آل ثانی، نخست وزير قطر و عمرو موسی، دبير کل اتحاديه عرب به بيروت سفر کرده است، پيشنهادی برای پايان دادن به درگيری های جاری به دو طرف ارائه کرده است.
- «کابينه لبنان تصميم گرفت با پيشنهاد فرماندهی ارتش این کشور موافقت کند، از جمله دو مصوبه هفته گذشته خود را لغو کرد».
در همين حال گفته می شود در صورت توافق جناح های سياسی لبنان با اين پيشنهاد، از آنها برای ادامه مذاکره به قطر دعوت خواهد شد.
محورهای مذاکره هیئت اتحادیه عرب با جناح های درگیر لبنان بر حول موضوعاتی چون چگونگی تقسيم وزارتخانه های کابينه و قانون جديد انتخابات پارلمانی در لبنان بوده است.
لبنان طی دو روز گذشته آرام بود و گزارشی از درگیری در این کشور مخابره نشده است.
«ایران ثبات لبنان را تضعیف می کند»
همزمان با اين تحولات، جرج بوش، رييس جمهوری آمريکا، روز چهارشنبه ايران را متهم کرد که با حمايت از حزب الله و تشديد خشونت ها در لبنان، ثبات اين کشور را تضعيف می کند.
آقای بوش همچنين گروه شبه نظاميان شيعه حزب الله را متهم کرد که سلاح های خود را به سمت مردم اين کشور نشانه رفته اند.
وی بار دیگر بر حمايت آمريکا از دولت فواد سينيوره، نخست وزير لبنان تاکيد کرد.
ايران اتهام های واشينگتن مبنی بر مداخله در لبنان را رد می کند و می گويد آمريکا و اسرائيل مسئول خشونت های اخير در لبنان هستند.
آقای احمدی نژاد در اين زمينه گفته است «ايران تنها کشوری است که در لبنان دخالت نمی کند».
تسريع کمک نظامی آمريکا به لبنان
در همين حال، دولت آمريکا روز چهارشنبه اعلام کرد به دليل بروز خشنونت های اخير در لبنان، کمک های نظامی خود به اين کشور را تسريع خواهد کرد.
تام کيسی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا، گفت دولت از کنگره خواهد خواست تا به سرعت درخواست کمک نظامی به دولت لبنان را تاييد کند.
آقای کيسی ميزان و نوع اين کمک ها را مشخص نکرده است، اين در حالی است که کمک های پيشين آمريکا شامل تانک و مهمات بود.
جرج بوش، رييس جمهوری آمريکا، اين در خواست را پيش از سفر اخير خود به خاورميانه مطرح کرده است.