همزمان با اقدام سازمان بهداشت جهانی برای قرار دادن سویه جدید ویروس کرونا، اومیکرون، در ردیف ویروسهای «با قابلیت سرایت بالا» و «نگرانکننده»، تلاشهای جهانی برای مهار این سویه جدید تشدید شده است.
علاوه بر کشورهای عضو اتحادیه اروپا، بریتانیا و روسیه، آمریکا هم روز جمعه اعلام کرد که ورود مسافران از کشور آفریقای جنوبی و هفت کشور دیگر جنوب آفریقا را تعلیق میکند.
جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده در بیانیهای اعلام کرد که با آنتونی فائوچی، مسئول ارشد امور پزشکی در در دولت آمریکا و رئیس موسسه ملی بیماریهای مسری و عفونی این کشور، و تیم مقابله با کرونا در خصوص سویه جدید اومیکرون که در جنوب آفریقا در حال گسترش است نشستی را برگزار و آخرین اطلاعات در این زمینه را دریافت کرده است.
بیشتر در این باره: شیوع کرونای اومیکرون؛ اعمال محدودیت سفر در برخی کشورهای اروپایی، ویروس به هنگکنگ و بلژیک رسیدسویه جدید ویروس کرونا «B.۱.۱.۵۲۹» که سازمان بهداشت جهانی آن را «اومیکرون» نامیده است، نگرانیهای جهانی در پی داشته است.
شمار بیشتری از کشورها روز جمعه ورود مسافران از کشورهای جنوب آفریقا را به حالت تعلیق در آوردند و این نگرانی بر بازارهای جهانی تاثیر گذاشت.
رویترز میگوید، نگرانی در خصوص این سویه جدید کرونا باعث کاهش بهای نفت به میزان ۱۰ دلار در هر بشکه شد و سهام نیز با کاهش مواجه شدند.
سازمان بهداشت جهانی میگوید، «او میکرون» ممکن است سریعتر از سایر اشکال ویروس شیوع پیدا کند و شواهد اولیه حاکی از افزایش خطر ابتلا به عفونت مجدد با این نوع در مقایسه با سایر سویهها ویروس کرونا است.
اپیدمیولوژیستها هشدار دادند که احتمالا اقدامات برخی از کشورها جهت اعمال محدودیتهای سفر برای جلوگیری از انتشار جهانی «اومیکرون»خیلی دیر باشد.
«اومیکرون»، که یکی از تغییریافتهترین موارد جهش ویروس کرونا محسوب میشود٬ برای اولین بار در آفریقای جنوبی کشف شد و از آن زمان در بلژیک، بوتسوانا، اسرائیل و هنگ کنگ شناسایی شده است.
در همین زمینه، به دنبال ممنوعیت پروازهای اعلام شده درباره ورود مسافران از کشورهای جنوب آفریقا توسط بریتانیا، اتحادیه اروپا و دیگران، کانادا نیز اعلام کرد که مرزهای خود را به روی این کشورها می بندد.
رویترز میگوید، ممکن است هفتهها طول بکشد تا دانشمندان به طور کامل جهشهای این نوع ویروس کرونا را درک کنند و اینکه آیا واکسنها و درمانهای موجود علیه آن مؤثر هستند یا خیر.
سازمان بهداشت جهانی «اومیکرون» را پنجمین سویه نگران کننده تعیین کرده است.
آژانس امنیت بهداشتی بریتانیا هم گفت که این نوع دارای یک پروتئین اسپایک است که به طور چشمگیری با پروتئین ویروس کرونای اصلی که واکسنها بر اساس آن ساخته شدهاند متفاوت است و این مساله نگرانیها را در مورد چگونگی عملکرد واکسنهای فعلی در مقابل این سویه افزایش میدهد.
لارنس یانگ، ویروس شناس در دانشگاه وارویک بریتانیا، میگوید: این نوع جدید ویروس کووید-۱۹ بسیار نگران کننده است. این سویه به شدت جهش یافته از ویروسی است که تا به امروز دیدهایم.
لارنس یانگ اضافه کرده است، برخی از جهشهایی که مشابه تغییراتی هستند که در سایر انواع نگرانکننده دیدهایم، با افزایش انتقال و با مقاومت نسبی در برابر ایمنی ناشی از واکسیناسیون یا عفونت طبیعی مرتبط هستند.
ویروس کرونا از زمانی که دو سال پیش برای اولین بار در مرکز چین شناسایی شد، باعث ابتلا بیش از ۲۶۰ میلیون نفر در سراسر جهان شده و پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفر را کشته است.