فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران: ۱۲۲ فعال رسانه‌ای در سال ۲۰۲۴ کشته شدند

مراسم خاکسپاری «شذی صباغ»، روزنامه‌نگار زن فلسطینی، در جنین، کرانهٔ باختری

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران می‌گوید ۱۲۲ روزنامه‌نگار و فعال رسانه‌ای از جمله ۱۴ زن در سال ۲۰۲۴ در سرتاسر جهان کشته شده‌اند.

این فدراسیون روز سه‌شنبه ۱۱ دی‌ماه با بیان این‌که سال گذشتهٔ میلادی «یکی از مرگ‌بارترین سال‌‌ها برای روزنامه‌نگاران» بود، در گزارش سالانهٔ خود اعلام کرد این مسئله به‌دلیل حملات اسرائیل به سرزمین‌های فلسطینی و لبنان رقم خورده است.

بر این اساس بر اثر حملات ارتش اسرائیل به غزه و لبنان در سال گذشته ۷۱ روزنامه‌نگار کشته شده‌اند که ۵۸ درصد از کل روزنامه‌نگاران کشته‌شده، را تشکیل می‌دهد.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران با بیان این‌که سرزمین‌های فلسطینی به «یکی از خطرناک‌ترین مکان‌ها در تاریخ روزنامه‌نگاری مدرن» تبدیل شده،‌ نوشت از آغاز جنگ اسرائیل در غزه از مهر سال گذشته دستکم ۱۴۷ روزنامه‌نگار فلسطینی کشته شده‌اند.

بیشتر در این باره: گزارشگران بدون مرز: در سال جاری ۵۴ روزنامه‌نگار در جهان کشته شده‌اند

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران همچنین اعلام کرد در دیگر کشورهای خاورمیانه از جمله عراق و سوریه در سال گذشته در مجموع شش خبرنگار یا عکاس کشته شده‌اند.

این فدراسیون پس از خاورمیانه، آسیا و اقیانوسیه را به عنوان خطرناک‌ترین مکان برای روزنامه‌نگاران معرفی کرد و نوشت پارسال ۲۲ روزنامه‌نگار در بنگلادش، میانمار، هند، کامبوج و فیلیپین کشته شدند.

در این گزارش آمده که همچنین در سال ۲۰۲۴ در قارهٔ آفریقا ۱۰ نفر، در آمریکا ۹ نفر و در اروپا چهار نفر به دلیل فعالیت‌های رسانه‌ای خود کشته شده‌اند.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران در ادامه نوشت تعداد ۵۱۶ روزنامه‌نگار در سال ۲۰۲۴ زندانی شده‌اند که نسبت به دو سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است.

بیشتر در این باره: وزارت ارشاد: خبرنگار ایتالیایی به اتهام «نقض قوانین» بازداشت شده است

این فدراسیون اعلام کرد چین با ۱۳۵ روزنامه‌نگار، اسرائیل با ۵۹ روزنامه‌نگار و میانمار با ۴۴ روزنامه‌نگار زندانی، بزرگ‌ترین زندان‌های روزنامه‌نگاران جهان هستند.

سازمان گزارشگران بدون مرز نیز ۲۲ آذرماه در گزارش سالیانهٔ خود این سه کشور را به عنوان بزرگ‌ترین زندان‌های روزنامه‌نگاران معرفی کرده بود.

این سازمان پیش از این تأکید کرده بود که نبودن نام برخی کشورها ازجمله ایران و ترکیه در بین زندان‌های بزرگ روزنامه‌نگاران در دنیا به‌معنای وضعیت مناسب‌تر آن‌ها نیست.

این سازمان نوشت اسرائیل نیز از آغاز جنگ غزه در مهر سال گذشته به میزان قابل توجهی تعداد روزنامه‌نگاران بازداشت‌شده را افزایش داده و به سومین زندان بزرگ روزنامه‌نگاران تبدیل شده است.