سازمان گزارشگران بدون مرز در گزارش سالانهٔ جدید خود خبر داده است که دستکم ۵۴ روزنامهنگار در سراسر جهان به دلیل فعالیتهای خود کشته شدهاند.
بر این اساس در مقایسه با سال گذشته تعداد روزنامهنگاران کشتهشده ۹ نفر، یعنی ۱۰ درصد، افزایش داشته است.
این سازمان پنجشنبه ۲۲ آذر با بیان اینکه بیش از نیمی از خبرنگاران در مناطق جنگی کشته شدهاند، اعلام کرد نوار غزه با ۱۶ کشته، حدود ۳۰ درصد، همچنان خطرناکترین مکان برای روزنامهنگاران است.
بر اساس این گزارش پس از غزه، دیگر کشورهای آسیایی دومین منطقهٔ خطرناک برای فعالیت روزنامهنگاران در سال جاری میلادی بودهاند؛ در این سال در پاکستان هفت روزنامهنگار و در اعتراضات بنگلادش پنج روزنامهنگار کشته شدند.
در این گزارش با اشاره به افزایش بیش از هفت درصدی روزنامهنگاران بازداشتشده در سال ۲۰۲۴ آمده، اسرائیل با بازداشت ۱۷ روزنامهنگار جدید و روسیه با بازداشت هشت روزنامهنگار عامل اصلی افزایش این آمار هستند.
بر این اساس اسرائیل از آغاز جنگ غزه در مهر سال گذشته به میزان قابل توجهی تعداد روزنامهنگاران بازداشتشده را افزایش داده و به سومین زندان بزرگ روزنامهنگاران تبدیل شده است.
سازمان گزارشگران بدون مرز نوشت چین با ۱۲۴ روزنامهنگار، میانمار با ۶۱، اسرائیل با ۴۱ و بلاروس با ۴۰ روزنامهنگار، تقریباً نیمی از روزنامهنگاران زندانی در سرتاسر جهان را به خود اختصاص دادهاند.
این سازمان پیش از این تأکید کرده بود که نبودن نام برخی کشورها ازجمله ایران و ترکیه در بین زندانهای بزرگ روزنامهنگاران در دنیا بهمعنای وضعیت مناسبتر آنها نیست.
این سازمان همچنین نوشت هماکنون ۵۵ روزنامهنگار در سراسر جهان گروگان گرفته شدهاند که ۷۰ درصد آنها در سوریه نگهداری میشوند.
همچنین نزدیک به ۱۰۰ خبرنگار در ۳۴ کشور جهان مفقود شدهاند که بیش از یکچهارم آنها طی ۱۰ سال گذشته ناپدید شدهاند. مکزیک همچنان با داشتن بیشترین تعداد خبرنگاران ناپدیدشده در جهان، بیش از ۳۰ درصد این موارد را به خود اختصاص داده است.
گزارشگران بدون مرز با اشاره به افزایش خشونت اعلام کرد اغلب این خشونتها توسط دولتها و گروههای مسلح با مصونیت کامل انجام میشود.
این سازمان همچنین خواستار اقدام فوری برای محافظت از خبرنگاران و جلوگیری از هدف قرار گرفتن آنها شد.