مسئولان زندان اوین مانع صدور حکم «عدم تحمل کیفری» برای مهوش ثابت شده‌اند

مهوش ثابت ۷۳ ساله که سابقهٔ تحمل ۱۰ سال زندان را به دلیل فعالیت‌های خود دارد، آذر ۱۴۰۱ به ۱۰ سال حبس دیگر محکوم شد

دختر مهوش ثابت، شاعر بهائی زندانی، می‌گوید مسئولان زندان اوین با وجود انجام عمل قلب باز خانم ثابت و مشکل ریه و پوکی استخوان، از ارسال پروندهٔ پزشکی او به پزشکی قانونی ممانعت کرده‌اند.

نگار ثابت روز پنج‌شنبه ۱۳ دی‌ماه در گفت‌وگو با رادیو فردا تأیید کرد با وجود آن‌که بیش از دو سال است که «گواهی و شهادت» پزشکان به زندان اوین اعلام شده، اما مسئولان این زندان از ارسال این پرونده به پزشکی قانونی امتناع می‌کنند.

اجرای ۱۰ سال حبس این زندانی بهائی ۷۳ ساله که هفتهٔ گذشته تحت عمل قلب باز قرار گرفت، با وجود گواهی پزشکان متخصص تاکنون متوقف نشده و برای طی مراحل اداری ابتدا لازم است پروندهٔ پزشکی او توسط زندان اوین به پزشکی قانونی ارسال شود.

مهوش ثابت به همراه فریبا کمال‌آبادی، هر دو از مدیران سابق جامعه‌ بهائیان ایران، مرداد ۱۴۰۱ برای دومین‌بار بازداشت شدند.

بیشتر در این باره: مهوش ثابت به مردم ایران: اگر حکومت، بهائیان را برای زندگی «رد صلاحیت»‌ کرده، شما نکنید

این زندانی سیاسی ۷۳ ساله که سابقهٔ تحمل ۱۰ سال زندان را به دلیل فعالیت‌های خود دارد، آذر ۱۴۰۱ به همراه خانم کمال‌آبادی به ۱۰ سال حبس دیگر محکوم شد.

مهوش ثابت که اکنون در مرخصی درمانی به سر می‌برد هفتهٔ گذشته به دلیل گرفتگی دو رگ اصلی قلب تحت عمل قلب باز قرار گرفت و پزشکان اعلام کرده‌اند برای رسیدگی به غده‌ای که در ریهٔ او وجود دارد لازم است مراحل «ریکاوری» عمل قلب باز به صورت کامل انجام شود.

دختر این شاعر بهائی به رادیو فردا گفت با وجود آن‌که مرخصی مادرش یک ماه تمدید شده است اما نگرانی و استرس ناشی از عدم لغو حکم مادرش و احتمال بازگشت او به زندان با این وضعیت، سایهٔ خود را بر روند درمانی مادرش گسترده است.

نگار ثابت در این زمینه گفت: «برای ما مثل روز روشن است که اگر دخالت و بازی پشت پرده‌ای وجود نداشته باشد، اجرای حکم مادرم متوقف شده و پزشکی قانونی برای او “عدم تحمل“ صادر می‌کند.»

بیشتر در این باره: بیانیهٔ دیده‌بان حقوق بشر دربارهٔ سرکوب زندانیان سیاسی در ایران با محرومیت پزشکی

خانم ثابت در ادامه می‌گوید زن بودن، شاعر بودن و بهائی بودن مادرش باعث شده او همواره تحت فشار نیروهای امنیتی قرار داشته باشد.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر آذر امسال با اشاره به وضعیت برخی از زندانیان سیاسی زن در بیانیه‌ای اعلام کرد حکومت ایران از محروم کردن زندانیان سیاسی از خدمات درمانی به‌عنوان ابزاری برای سرکوب آنان استفاده می‌کند.

در این بیانیه علاوه بر اشاره به وضعیت وخیم مهوش ثابت به وضعیت سلامتی راحله راحمی‌پور، ۷۲ ساله، وریشه مرادی، در زندان اوین و زینب جلالیان، زندانی سیاسی کرد در زندان مرکزی یزد، اشاره شده است.

مقامات جمهوری اسلامی بارها با وجود وخامت حال زندانیان عقیدتی و سیاسی بر اجرای حکم زندان آن‌ها تأکید کرده‌اند.

تاکنون شماری از زندانیان سیاسی و معترضان بازداشت شده از جمله بکتاش آبتین، شاعر، و نیز تعدادی از زندانیان جرایم عادی در بازداشتگاه‌ها و زندان‌های جمهوری اسلامی ایران به دلایلی چون «عدم رسیدگی پزشکی»، «ممانعت از اعزام به بیمارستان»، «عدم اعزام به مرخصی درمانی» جان خود را از دست داده‌اند.