لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۱۳

بیانیهٔ دیده‌بان حقوق بشر دربارهٔ سرکوب زندانیان سیاسی در ایران با محرومیت پزشکی


تاکنون شماری از زندانیان سیاسی و معترضان بازداشت‌شده از جمله بکتاش آبتین، شاعربه دلیل «ممانعت از اعزام به بیمارستان» و «عدم اعزام به مرخصی درمانی» جان خود را از دست داده‌اند
تاکنون شماری از زندانیان سیاسی و معترضان بازداشت‌شده از جمله بکتاش آبتین، شاعربه دلیل «ممانعت از اعزام به بیمارستان» و «عدم اعزام به مرخصی درمانی» جان خود را از دست داده‌اند

سازمان دیده‌بان حقوق بشر می‌گوید گزارش‌ها از زندان‌های ایران نشان می‌دهد که حکومت ایران از محروم کردن زندانیان سیاسی از خدمات درمانی به‌عنوان ابزاری برای سرکوب آنان استفاده می‌کند.

این سازمان حقوق‌بشری روز جمعه ۲۳ آذر با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد این محرومیت، وضعیت زندانیان سیاسی را وخیم‌تر کرده و موجب «رنج غیرضروری» و در مواردی «مرگ قابل پیشگیری» آن‌ها می‌شود.

در این بیانیه، با اشاره به نمونه‌هایی از وضعیت زندانیان سیاسی زن، آمده است که مسئولان زندان‌ها به‌خصوص زندان اوین از ارائهٔ خدمات درمانی مناسب به زندانیان خودداری کرده و در عین حال هیچ‌گونه پاسخگویی در برابر این اقدامات ندارند.

دیده‌بان حقوق بشر با اشاره به وضعیت وخیم راحله راحمی‌پور، فعال مدنی ۷۲ ساله، که در بند زنان زندان اوین محبوس است، نوشت خانم راحمی‌پور با وجود ابتلا به تومور مغزی، به خدمات درمانی تخصصی دسترسی ندارد.

این زندانی سیاسی در سال‌های گذشته بارها بازداشت و زندانی شده و آخرین بار به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی» حکم پنج سال زندان برای او تأیید و ۲۷ آبان پارسال برای اجرای این حکم به زندان اوین منتقل شد.

این سازمان همچنین دربارهٔ وضعیت سلامت زینب جلالیان، زندانی سیاسی کرد که به حبس ابد محکوم شده، نوشته است خانم جلالیان که اکنون در زندان مرکزی یزد است، از تابستان امسال با وجود درد شدید در سمت راست بدن خود تنها یک‌ بار به بیمارستان اعزام شده، در حالی که «با دستبند و پابند» از او سی‌تی‌اسکن گرفته شده است.

در بیانیهٔ این سازمان همچنین به وضعیت وریشه مرادی، دیگر زندانی سیاسی کرد که در زندان اوین محبوس است، اشاره شده و آمده است خانم مرادی با وجود وخامت حال جسمانی پس از محکوم شدن به اعدام در آذر امسال، از انتقال به بیمارستان و انجام آزمایش‌های پزشکی محروم شده است.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر به وضعیت مهوش ثابت، زندانی ۷۳ ساله بهائی،‌ نیز اشاره کرده که قرار است طی روزهای آینده «تحت عمل قلب باز» قرار گیرد.

به‌نوشتهٔ این سازمان، خانم ثابت پس از تأخیر بسیار طولانی اجازه یافته برای انجام آنژیوگرافی و جراحی به بیمارستان منتقل شود.

در همین زمینه نرگس محمدی، زندانی سیاسی و برندهٔ جایزهٔ نوبل صلح ۲۰۲۳، نیز پس از بارها ممانعت از دسترسی به خدمات درمانی با وجود مشکلات متعدد و جدی جسمانی، نهایتاً ۱۴ آذر امسال به مرخصی درمانی سه‌هفته‌ای اعزام شد.

مقامات جمهوری اسلامی بارها با وجود وخامت حال زندانیان عقیدتی و سیاسی بر اجرای حکم زندان آن‌ها تأکید کرده‌اند.

تاکنون شماری از زندانیان سیاسی و معترضان بازداشت شده از جمله بکتاش آبتین، شاعر، و نیز تعدادی از زندانیان جرایم عادی در بازداشتگاه‌ها و زندان‌های جمهوری اسلامی ایران به دلایلی چون «عدم رسیدگی پزشکی»، «ممانعت از اعزام به بیمارستان»، «عدم اعزام به مرخصی درمانی» جان خود را از دست داده‌اند.

XS
SM
MD
LG