رئیسی: مذاکره نتیجه‌محور می‌خواهیم و به دنبال آن تحریم‌ها رفع شود

ابراهیم رئیسی می‌گوید آمریکایی‌ها و غربی‌ها به دنبال گفت‌وگو همراه با فشار هستند

ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری ایران، شنبه ۱۳ شهریور گفته است که مذاکرات برای احیای توافق هسته‌ای موسوم به برجام در دستور کار دولت او قرار دارد، اما این مذاکرات نمی‌بایست تحت «فشار» کشورهای غربی برگزار شود.

رئیس جمهوری جدید ایران اضافه کرده است که دولت او «مذاکره نتیجه‌محور را دنبال» می‌کند.

ابراهیم رئیسی در نخستین گفت‌‌وگوی زنده تلویزیونی خود در خصوص مذاکرات احیای برجام در وین پایتخت اتریش گفت: «ابایی از گفت‌ وگو و مذاکره نداریم اما آمریکایی‌ها و غربی‌ها به دنبال گفت‌وگو همراه با فشار هستند.»

بیشتر در این باره: رابرت مالی: آمریکا نمی‌تواند تا ابد منتظر بازگشت ایران‌ به مذاکرات برجام بماند

او اضافه کرد: «من دستور دادم مذاکره در دستور کار باشد اما نه با فشاری که دارند دنبال می‌کنند.»

رئیس جمهوری جدید ایران با این حال زمانی را برای از سرگیری مذاکرات احیای برجام مشخص نکرد.

شش دور از مذاکرات احیای برجام در وین برگزار شده است. اما به دنبال پیروزی ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری این مذاکرات به درخواست تهران متوقف شده و هنوز از سر گرفته نشده است.

بریتانیا، فرانسه و آلمان، سه کشور اروپایی حاضر در مذاکرات احیای برجام از دولت ایران خواسته‌اند تا هرچه زودتر مذاکرات هسته‌ای از سر گرفته شود. این کشورها نگرانی خود را از پیشرفت در برنامه هسته‌ای ایران طی ماه‌های اخیر بیان کرده‌اند.

آژانس بین المللی انرژی اتمی در اواخر مردادماه جاری تایید کرد که ایران برای اولین‌بار اورانیوم فلزی با خلوص ۲۰ درصد تولید کرده و ظرفیت تولید اورانیوم غنی‌شده ۶۰ درصدی خود را به میزانی چشمگیر افزایش داده است.

ابراهیم رئیسی در ادامه گفته است: «مذاکره نتیجه محور می‌خواهیم و به دنبال آن تحریم‌ها علیه ملت ایران رفع شود و با رفع تحریم‌ها زندگی مردم بیش از پیش رونق بگیرد.»

با این حال رئیس جمهوری جدید ایران توضیحی در خصوص چارچوب مذاکرات مد نظر خود ارائه نکرد و مشخص نیست نتیجه مذاکرات گذشته به کجا خواهد رسید.

این در حالی است که عباس عراقچی مذاکره‌کننده ارشد ایران در مذاکرات هسته‌ای وین در تیرماه سال جاری و پس از پایان دور ششم مذاکرات گفته بود درباره توافق هسته‌ای «به اندازه کافی مذاکره صورت گرفته است و اکنون زمان تصمیم‌گیری کشورهاست.»

عباس عراقچی اضافه کرده بود: « تاکنون شش دور مذاکره با گروه چهار به علاوه یک انجام شده است و تقریبا به مراحل پایانی خود نزدیک شدیم.اکنون زمان تصمیم‌گیری همه طرف‌های برجام است و کشورهای مقابل باید تصمیمات سخت خود را بگیرند تا برجام احیاء شود».

در همین زمینه٬ رابرت مالی٬ نمایندهٔ ویژه ایالات متحده در امور ایران روز گذشته گفت که دولت آمریکا «تا ابد» نمی‌تواند منتظر تصمیم‌گیری جمهوری اسلامی ایران برای از سرگیری مذاکرات احیای توافق هسته‌ای موسوم به برجام بماند.

بر اساس توافق هسته‌ای بین ایران و شش قدرت جهانی موسوم به برجام در سال ۱۳۹۴، ایران پذیرفت بسیاری از فعالیت‌های اتمی خود را متوقف کند و در مقابل، تحریم‌های بین‌المللی علیه آن لغو یا تعلیق شود.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا، در اردیبهشت ۱۳۹۷ با خروج از برجام، خواستار توافق گسترده‌تری با ایران بود که بتواند علاوه بر اصلاح این توافق، فعالیت‌های منطقه‌ای و برنامه موشکی ایران را نیز در بر بگیرد.

در همین راستا، دولت دونالد ترامپ برای آوردن ایران به پای میز مذاکره از سال ۲۰۱۷ با سیاست«فشار حداکثری» تحریم‌های گسترده‌ای را علیه تهران اعمال کرده است.

جمهوری اسلامی ایران نیز در مقابل از تعهدات خود در چارچوب برجام عدول کرده است.

با استفاده از ایرنا و رادیو فردا